Asanž se ženi u ZATVORU! Čuvari ovo nisu videli a rade tamo već dugo

Foto: Youtube/printscreen
49

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž i njegova verenica Stela Moris planiraju da se venčaju u zatvoru Belmarš u Londonu.

Ona je rekla da par razmišlja o takvom potezu jer su vereni od 2016. godine.

Prema njenim rečima, ukoliko uspeju da se venčaju u zatvoru, proslaviće sa porodicama i prijateljima kada Asanž bude pušten na slobodu.

Moris nije govorila o bilo kakvim konkretnim datumima, zbog birokratskih prepreka.

„Razgovarali smo o tome sa upravom zatvora Belmarš i oni kažu da do sada nisu videli venčanje u tom zatvoru, a tu rade već 12 godina. Stoga, to nije baš tako lako“, objasnila je.

Ona je u septembru saopštila da planira da se venča sa Asanžom za Božić.

Asanž je uhapšen u Londonu 11. aprila 2019. godine i osuđen na 50 nedelja zatvora zbog kršenja uslovne slobode 2012. godine, kada je zatražio azil u Ambasadi Ekvadora u glavnom gradu Velike Britanije kako bi izbegao izručenje u Švedsku, gde je bio optužen za silovanje. Švedski sud je u međuvremenu odbacio optužbe.

Ministarstvo pravde SAD-a želi da Asanž bude izručen Vašingtonu, zbog navodnog špijuniranja i objavljivanja nekoliko hiljada tajnih dokumenata i poverljivih informacija kojim je skrenuta pažnja na ratne zločine američke vojske u Iraku i Avganistanu.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More