“Među razorenim delovima AUTA, ležala je i JEDNA CIPELA”, SRBI poginuli u NEMAČKOJ nisu imali nikakve ŠANSE da PREŽIVE!

Novi DETALJI stravične nesreće u NEMAČKOJ u kojoj je stradalo četvorica SRBA!

Foto: Bild.de/printscreen
811

Tragedija u okolini nemačkog grada Regensburga koja je ugasila četiri života mladih ljudi iz Aleksinca, presedan je čak i za auto-puteve u Nemačkoj, gde teške saobraćajne nesreće nisu retkost.

U svet su, iz ovog dela Evrope, poslate stravične slike izvlačenja tela Nikole Stankovića (30), Milana Lepojevića (27), Srđana Asanovića (31) i Miloša Utkovića (33). Policija intenzivno radi na istrazi, da bi došla do saznanja šta je dovelo do sudara putničkog automobila i kamiona, pišu “Novosti”.

Policija i tužilaštvo u ovom gradu u najjužnijoj saveznoj pokrajini Bavarskoj, još ne saopštavaju javnosti nikakve informacije o ovoj nesreći koja je u svim medijima prozvana “horor saobraćajkom”. To je, inače, praksa u ovoj zemlji da bi se sprečio eventualni uticaj na dalji tok istrage.

Činjenica da je uviđaj trajao satima i da šteta, prema prvim proračunima, premašuje 15.000 evra, svrstava nesreću u kojoj su život izgubili srpski državljani, u kategoriju najtežih. Auto-put A3 bio je, na ovom svom delu, od Regensburga ka Nirnbergu, zatvoren od momenta nesreće koja se dogodila oko 9.30 sve do 15 časova, navodi “Frakfurter algemajne cajtung”.

Nemački mediji pišu da je vozač kamiona, Mađar star 41 godinu još u šoku, iako nije pretrpeo fizičke povrede. Još je nepoznato šta je vozača BMV-a, sa nemačkim tablicama, navelo na potez koji je doveo do četvorostruke pogibije. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da vozač putničkog automobila nije kočio pre nego što je, svom silinom, udario u kamion sa mađarskim tablicama.

Zbog činjenice da je reč o nesvakidašnjoj teškoj saobraćajki, na lice mesta je odmah, pored ambulantnih, vatrogasnih kola i helikoptera poslat i psiholog, kao i specijalac iz policijskih redova, koji pruža utehu pogođenima u takvim situacijama. Lokalni mediji iz Regensburga i okoline pišu da su četvorica muškaraca od težine zadobijenih povreda preminuli na licu mesta. BMV u kom su se nalazili, “uništen je maltene do poslednjeg atoma”, saopštila je regensburška policija.

Dva dana posle tragedije, na magistralnom auto-putu A3, između Nojtraublinga i Regensburga (do isključenja “istok”), otežan je saobraćaj. Nadležni ni juče nisu mogli sa sigurnošću da najave kad će protok vozila biti u potpunosti normalizovan.

DELOVI KOLA I CIPELA

Nemački dnevnik koji izlazi u Bavarskoj, “Zidočje cajtung”, piše da se BMV tako silovito zakucao u kamion da putnici u njemu nisu imali ama baš nikakvu šansu za preživljavanje. Prizor koji je ostao posle nesreće bio je jeziv, dodaje ovaj list. “Među delovima razorenog automobila ležala je i jedna cipela… – navodi list.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More