Poruka dana: ”Ako razmišljate da li da igrate za reprezentaciju, vi niste sportisti, vi ste biznismeni” (FOTO, VIDEO)

Foto: Fiba.basketball
83

Reprezentacija Srbije je novi šampion Evrope, Marinine ”lavice” oduševile su ne samo večeras protiv Francuske u finalu, nego od samog početka, dobijajući dramatične završnice protiv Italije, zatim Španije u četvrtfinalu, Belgije u polufinalu i pre svega odnosom prema igri i dresu sa državnim grbom.

Po završetku meča, tokom svečane ceremonije dodele medalja i individualnih priznanja na kojoj je i Sonja Vasić proglašena najkorisnijom košarkašicom turnira, stručni konsultant na RTS-u tokom večerašnjeg TV prenosa Nataša Anđelić napravila je kratak, ali upečatljiv rezime, ujedno dala i najbolji opis našeg nacionalnog tima.

”Ja moram da istaknem odnos ovih devojaka koje se svaki put odazivaju reprezentaciji, bez obzira na lične situacije u kojima se nalaze.

Ne zaboravimo da se Jelena Bruks tri meseca posle porođaja priključila reprezentaciji.

Za njih reprezentacija nije interes nego ljubav i treba da budu primer svim košarkašima, košarkašicama i budućim zvezdama našeg sporta. Ako razmišljate da igrate za reprezentaciju, vi niste sportisti, vi ste biznismeni.

Ove devojke su to uradile iz ljubavi i svaka im čast, tako im se i vratilo”, poručila je Anđelić, naša nekadašnja košarkašica.

Košarkašice: Ponosne smo, ali ima još da se igra i osvaja

Košarašice Srbije posle osvojenog zlata na Evropskom prvenstvu zahvalile su svima na podršci.

“Utakmica je bila odlična, od pocetka smo pokazali da smo došli da uzmemo zlato i da nema načina da se igra sa Srbijom. Svih 12 je dalo svoj deo da osvojimo ovo zlato i sad idemo da proslavimo”, rekla je kapitenka Jelena Bruks za RTS posle meča.


Nevana Jovanović istakala je da još uvek nisu svesne da su šampionke i zahvalila se svima na podršci, je izjavila je ponosna sve devojke.

Saša Cađo i Ana Dabović izjavile su da su ponosne na ceo tim.

“Vraćamo zlato u Beograd, hvala svima na podršci”, rekla je Dabović.

Najmlađa u timu Anđela Dugalić kaže da je ponosna na ekipu, koju “voli do Boga”, dok je Maša Janković navela da joj je ovo najsrećniji dan u životu.

Maja Šorić rekla je da je medalja osvojena za celu Srbiju, ali i za košarkšice koje nisu bile među 12 na EP.

“Hvala što ste bili uz nas, radujete se večeras. Pozdrav za sve devoje koje su bile sa nam od početka priprema, volim vas”, poručila ŠKorić.

Nadam se da ste svi ponosni na nas, kao što sam ja ponosna na ovaj tim, rekla je Aleksandra Crvendakić.

Tina Krajišnik dočekala je prvu medalju u nacionalnom dresu i to najvredniju – zlatnu.

“Hvala na fenomenalnoj podršci koju smo osetili ovde, želim da svi zajedno proslavimo u Beogradu povratak velike titule. Lično bih izrazila veliki ponos što sam konačno sa ovim devojkama uspela da osvojim medalju. Sve ove godine sam ih bodrila i čekala sam priliku da zaigram za nacionalni tim i da doprinesem ovom velikom uspehu”, rekla je Krajišnik.

MVP Evropskog prvenstva Sonja Vasić kaže da još nije gotovo i da predstoje novi izazovi.


“Hvala ti Srbijo na prilici da te predstavljamo po svetu. Hvala mojim saigračicama, stručnom štabu i svakoj devojci koja je bila uz nas od prvog dana i slala podršku tokom EP. Ovo je za sve vas, ali nismo još gotove, ima još mnogo tokom leta da se radi i osvaja”, reka je Vasić.

Izvor Sportske.net, Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More