Nemačka zabranjuje Britancima ulazak u Evropsku uniju, čak i vakcinisanim?!

Foto: Tanjug/ AP Photo/Frank Augstein
104

Nemačka će pokušati da zabrani britanskim putnicima da uđu u Evropsku uniju, bez obzira da li su vakcinisani protiv kovida-19 ili nisu, objavio je danas britanski list “Tajms”.

Nemačka kancelarka želi da Britaniju označi kao “zemlju od visokog rizika”, jer je delta soj korona virusa toliko rasprostranjen, dodaje taj list.

O tim planovima će diskutovati visoki evropski i nacionalni zvaničnici u integrisanom Odboru EU za odgovor na političku krizu, a odupreće im se Grčka, Španija, Kipar, Malta i Portugalija, navodi taj list.

Nemačka kancelarka Angela Merkel trebalo bi da se sledeće nedelje sastane sa britanskim premijerom Borisom DŽonsonom u njegovoj zvaničnoj rezidenciji na selu, u vili Čekers.

Britanija planira da sledećeg meseca objavi planove koji bi kompletno vakcinisanim ljudima omogućili neograničeno putovanje u sve zemlje, osim u one sa najvišim rizikom od kovida-19.

Španija: PCR test ili dokaz o vakcinaciji i za Britance

MADRID, 28. juna (Tanjug) – Španija će početi da traži potvrdu o negativnom PCR testu ili dokaz o punoj vakcinaciji i od turista iz Velike Britanije koji žele da letuju na Majorki, Ibici ili na Balearskim ostrvima, potvdio je danas premijer Španije Pedro Sančez.

“Za Britanske turiste uvešćemo ista pravila koja važe i druge građane Evrope. Na ulasku Španiju moraće da nam pokazu potvrdu o negativnom PCR testu ili da su potpuno vakcinisani”, poručio je Sančez, prenosi Rojters.

Španija je ranije odlučila da od 20. maja za britanske turiste ukine obaveznu potvrdu o negativnom PCR testu.

Vlasti na Majorki istražuju slučaj masovnog zaražavanja više od 600 studenata ranije ovog meseca.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More