ORIO se “VIDOVDAN”: ŠAMPIONKE EVROPE u SRBIJI dočekane kako dolikuje! (FOTO, VIDEO)

Ovako se dočekuju ŠAMPIONKE EVROPE!

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg
518

Zlatne košarkašice Srbije, evropske šampionke, dočekali su večeras građani ispred Starog dvora u Beogradu.

Izlazak zlatnih devojaka na balkon gradske skupštine, navijači su pozdravili gromoglasnim aplauzima, povicima “šampioni, šampioni”, a najveće ovacije dobile su Sonja Vasić, MVP turnira i članica idealne petorke turnira, i selektorka Marina Maljković.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

Nakon toga usledilo je intoniranje himne, a prisutne je prvo pozdravila kapitenka Jelena Bruks.

“Mnogo vam hvala na svemu, bez vas ovo ne bismo mogli da ostvarimo”, rekla je Jelena Bruks.

Ovacije je dobila i Ivon Andreson, koja se na srpskom obratila navijačima. “Hvala od srca. Volim vas puno, živela Srbija”, rekla je ona.

“Čast mi je da predstavljam Srbiju, mi domovinu svakog leta prestavljamo s poštovanjem”, bila je poruka Sonje Vasić.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

Emotivan nastup pred okupljenim građanima imala je i selektorka Marina Maljković.

“Ovo je moj zlatni Vidovdanski tim. Ove devojke su uzor našoj deci. Srećan vam Vidovdana, zemaljska Srbija je pobedila na Vidovdan”, rekla je Maljković.

Navijači i košarkašice su zajednički otpevali pesmu “Vidovdan”.

IZ TRENUTKA U TRENUTAK

20.46 – To bi bilo to što se tiče večerašnjeg dočeka ispred Skupštine grada Beograda. Devojke su se povukle sa balkona, a polako se razilaze i okupljeni građani, prenosi “Telegraf“.

20.44 – Polako, ali sigurno približavamo se kraju programa. Devojke su i dalje na balkonu, ali je onaj zvanični deo već prošao. U krugu oko Skupštine glavnog grada Srbije se nalazi priličan broj ljudi.

20.41 – Naše devojke sada poziraju za “selfi” na balkonu Skupštine grada Beograda. Čitav potez ispred ovog zdanja je krcat, a navijača ima sve do Trga Nikole Pašića.

20.37 – Svaki doček sportista ispred Skupštine ne može da prođe bez “Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja bude opet prvak sveta”. Sa našim košarkašicama je sada “THC La Familija”.

20.33 – Sada ispred Skupštine grada Beograda “grmi” pesma Marka Mandića “Dobar dan”, a naše devojke okupljene igraju i pevaju zajedno sa sugrađanima.

20.28 – Potom je pred prisutne istupila selektorka Marina Maljković, posle koje je zasvirala pesma “Vidovdan”.

– Srbijo, ovo je moj zlatni vidovdanski tim. Ove devojke su uzor našoj, vašoj deci, kojom god profesijom da se bave. One su uzori. Srećan vam Vidovdan i zemaljska Srbija je pobedila na Vidovdan!

20.26 – Sonja Vasić se obratila sa velikom strašću.

– Dobro veče svima, hvala vam što ste došli ovde za nas. Tolika je čast nastupati za Srbiju, da ću to reći rečima koje je neko već ranije rekao. Domovina se brani lepotom, mi domovinu predstavljamo svakog leta sa najvećim poštovanjem. Hvala Srbiji, hvala Beogradu, hvala Republici Srpskoj.

20.25 – Onda je pred mikrofon stala Ivon Anderson i progovorila na čistom srpskom jeziku!

– Hvala vam od sveg srca. Volim vas mnogo. Živela Srbija!

20.23 – Pristunima se obratila kapitenka reprezentacije Srbije, Jelena Bruks.

– Dobro veče, Srbijo! Dobro veče našim najvernijim navijačima, najboljim navijačima na celom svetu. Bili ste uz nas kada je bilo najteže. Vaša podrška nam je pomogla protiv Italije, Španije, Belgije i na kraju protiv Francuske. U Beogradu smo kao i uvek, ali bih želela da pozdravim moje Kragujevčane, ali i Kraljevo, Čačak, Nišlije… Ljudi, hvala vam mnogo. Mi bez vas ovo ne bismo mogli da ostvarimo. Hvala vam u moje ime i u ime mojih saigračica.

20.21 – Kako da ne budemo ponosni i na našu selektorku, Marinu Maljković, koja je takođe pobrala ogromne aplauze prisutnih. Sada je na redu izvođenje himne “Bože pravde”, koju naše devojke i ovoga puta pevaju sa ogromnom strašću.

20.20 – A tu je i naša kapitenka – Jelena Bruks, za koju znamo da je na prethodnom Evropskom prvenstvu igrala, iako se samo nekoliko meseci pre toga porodila!

20.19 – MVP, MVP, MVP! Ori se ispred Skuštine grada Beograda – Sonja Vasić je sada na balkonu, a oduševljeni građani skandiraju našoj najboljoj košarkašici na minulom turniru u Valensiji.

20.18 – Polako se sada pojavljuju i ostale devojke propraćene aplauzima. Dugalić i Janković su tu došle kao mlade nade naše reprezentacije. Ogroman aplauz imali smo i za Tinu Krajišnik, našeg starta uz veliko skandiranje.

20.14 – Posebno oduševljenje među navijačima nakon pojavljivanja Ivon Anderson. Publika je naglas skandirala njeno ime. Odmah iza sa ogromnim oduševljenjem je prihvaćena i Ana Dabović.

20.13 – Prvo je na balkon izašla Saša Čađo, a odmah za njom se tu našla Nevena Jovanović. Okupljene je pozdravila i Dajana Butulija, a sa velikim osmehom se potom pojavila Aleksandra Crvendakić.

20.08 – I dalje čekamo dolazak naših devojaka na balkon. Animatori pokušavaju da “podignu” atmosferu pre nego što naše devojke pristignu, a sada prvo izlaze članovi stručnog štaba. Predrag Danilović, predsednik Saveza je izašao na kraju.

Izvor Tanjug Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More