Ambasada SAD u Srbiji zahvalila gradonačelnici Čikaga zbog Vidovdana: “Hvala zbog priznanja bogate i ponosne tradicije srpske zajednice”

Foto: Pixabay/islandworks
102

Američka ambasada u Srbiji zahvalila je gradonačelnici Čikaga Lori Lajtfut zbog toga što je srpski praznik Vidovdan stavljen na listu zvaničnih praznika tog grada, što je priznanje za veliki doprinos koji su Srbi dali njegovom životu i razvoju.

“Hvala vam, gradonačelnice Čikaga, zbog priznanja bogate i ponosne tradicije srpske zajednice u vašem gradu. Naša američka nacija je jača zbog imigranata”, objavljeno je na Tviter nalogu Ambasade SAD u Beogradu.

Odluka gradonačelnice Čikaga Lori Lajtfut da se od sada svaki 28. jun obeležava kao zvanični praznik Vidovdan dej u Čikagu, predstavlja izuzetan gest prijateljstva prema srpskoj zajednici koja već više od 120 godina živi u ovom gradu i doprinosi njegovom razvoju i napretku u svim oblastima, izjavio je generalni konzul Srbije u Čikagu Damjan Jović ranije za Tanjug.

Velika čast za SRPSKU ZAJEDNICU: Gradonačelnica Čikaga proglasila Vidovdan PRAZNIKOM GRADA (FOTO)

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More