Putin odgovara na pitanja građana, među prvima ona o vakcinaciji, otkrio koju je vakcinu primio

Foto: Tanjug/ Mikhail Tereshchenko, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
280

Ruski predsednik Vladimir Putin je tačno u podne po moskovskom vremenu počeo da odgovara na pitanja ruskih građana u okviru tradicionalnog TV programa “Direktna linija”.

Putin, koji 18. put odgovara na pitanja građana, rekao je na početku programa da ne podržava obaveznu vakcinaciju, ali je poručio da se dalje širenje infekcije može sprečiti samo zahvaljujući vakcinaciji.

U odgovoru na pitanje građana koju vakcinu je primio, Putin je rekao da su ga zamolili da ne kaže kako ne bi stvarao konkurenciju, ali je danas ipak odlučio da otkrije, navodeći da je u pitanju vakcina “Sputnjik V”.

“Posle primanja druge komponente uveče sam imao temperaturu 37,2 stepena, a ujutru 36,6 stepeni”, rekao je Putin, a prenosi “Sputnjik”·

Saopšteno je da je primljeno oko dva miliona pitanja za ruskog predsednika i da ona nastavljaju da pristižu, javlja ruska agencija TAS S.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio danas da je primio domaću vakcinu protiv korona virusa “Sputnjik V”, kao i da je njegova ćerka vakcinisana istom vakcinom.

“Što se mene tiče, kada sam to uradio, a ovo se dogodilo u februaru, bile su zapravo dve vakcine u opticaju: ”EpiVak Korona” iz Vektor centra u Novosibirsku i ”Sputnjik V”. Obe su dobre”, pružio je uveravanja Putin tokom godišnjeg specijalnog programa “Direktna linija” u okviru kojeg odgovara na pitanja građana, prenosi ruska agencija TAS S.

“Polazio sam od činjenice da moram da, što je duže moguće, budem zaštićen i doneo sam odluku da primim vakcinu Sputnjik V”, rekao je Putin.

Naveo je i da je njegova ćerka vakcinisana isto “Sputnjikom V”, i naglasio je da je vakcina potrebna i da sa sobom ne povlači ozbiljne posledice.

“Postoje ljudi različitih telesnih konstitucija, sa hroničnim bolestima i starije osobe, takozvane rizične grupe. Za njih je ovo opasno po život. Inokulacija, međutim, nije opasna i nismo imali nijednu komplikaciju u našoj zemlji”, primetio je Putin.

Rekao je i da je do sada vakcinisano više od 23 miliona Rusa i da srećom nema tragičnih slučajeva nakon vakcinacije, kao što je, kako je podsetio, to bio slučaj nakon upotrebe vakcina “AstraZeneka” ili “Fajzer”.

“Kako se ne bi desio lokdaun, regioni uvode obaveznu vakcinaciju, a dalje širenje infekcije se može sprečiti samo zahvaljujući vakcinaciji”, poručio je Putin.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More