Emanuel Makron zahvalio na prijateljstvu koje Srbija neguje sa Francuskom

Foto: Tanjug/AP Photo/Mićel Euler
305

Tokom kratkog i srdačnog sastanka s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom bilo je reči o odnosima Srbije i Francuske, a predsednik Makron je zahvalio na prijateljstvu koje predsednik Aleksandar Vučić i srpski narod neguju s Francuskom, izjavila je danas u Parizu potpredsenica Vlade Srbije i predsednica Koordinacinog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

“Pozdravite mog prijatelja, predsednika Vučića. Posvećen sam prijateljstvu naše dve države i hvala vam što ste danas tu, poručio mi je predsednik Francuske Makron dok smo se pozdravljali pred početak međunarodne konferencije ”Generacija za ravnopravnost””, rekla je Mihajlovićeva.

“Moramo biti oprezni”: Merkel i Makron pozvali zemlje na dodatnu pažnju zbog korone

Ona učestvuje na Forumu o rodno zasnovanom nasilju koji organizuju UN Woman i vlade Francuske i Meksika.

„Ponosna sam što danas predstavljam Srbiju na ovako važnom skupu, na kojem pored predsednika Makrona učestvuju i Angela Merkel, Sebastijan Kurc, Antonio Gutereš, Kamila Haris, Hilari Klinton i brojni drugi zvaničnici iz celog sveta. Samo zajedno možemo da ostvarimo boljitak za sve žene i devojčice”, rekla je Mihajlovićeva.

Forum “Generacija za ravnopravnost” je okupio visoke zvaničnike, predsednike i premijere država koje su se kroz konkretne aktivnosti obavezale da u narednom periodu zajednički rade na unapređenju rodne ravnopravnosti, pre svega kroz teme suzbijanja rodno zasnovanog nasilja, pravde i ekonomskih prava, reproduktivnog zdravlje žena, liderstva, tehnologije i inovacije u službi jednakosti žena i muškaraca, navodi kabinet potpredsednice Vlade Srbije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More