Austrijska vlada donela odluku o popuštanju mera, ali BEČ POOŠTRAVA NEKE, evo šta je poručio gradonačelnik

Foto: Pixabay/jarmoluk
507

Dok je austrijska vlada donela odluku o daljem popuštanju epidemioloških mera od 1. jula, Beč ne ide tim putem, već pooštrava neke mere.

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig ističe da pandemija nije prošla.

On poručuje da će Beč primenjivati epidemiološke mere sve dok ne dođe do potpune imunizacije stanovništva.

Tako je Beč odlučio da pooštri mere, i to kod testiranja.

Prema uredbi koje su izdale bečke vlasti više se neće prihvatati kućni testovi na korovu za ulazak u restorane, kafiće…

Za razliku od ostatka Austrije Beč će prihvatati samo negativne testove urađene u apotekama ili u stanicama za testiranje.

Takođe, dok je savezna vlada uvela obavezu testiranja dece starije od 12 godina, Beč će za ulazak u restorane, bazene, i slično zahtevati negativan test, potvrdu o preležanoj koroni, od dece već od šeste godine starositi.

“Želimo da i najmlađe uključimo u obavezno testiranje pred ulazak u restorane, bazene, bioskope, i slične ustanove, pošto tokom raspusta nema više testiranja u školama”, objasnio je Ludvig.

Pored toga Beč, za razliku od ostatka zemlje, insistiraće i posle 22.jula na registraciji gostiju u ugostiteljskim objektima.

U bolnicama, i to svim, ne samo pod upravom grada, biće, za razliku od ostatka zemlje, dozvoljena samo jedna poseta dnevno, i to samo uz korišćenje FFP2 maske.

Od danas NOVO POPUŠTANJE MERA U AUSTRIJI! Evo šta se sve menja, a šta ostaje na snazi!

 

Stupila na snagu NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U AUSTRIJU! Iz Srbije neophodna ova potvrda

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More