U Italiji počinje sezona rasprodaje: “Nadamo se da će se vratiti i kupovini u prodavnicama, u komšiluku”

Foto: Tnajug/AP Photo/Luca Bruno
108

U Italiji sa julom počinje sezona rasprodaje, a tačan datum varira od regije do regije, izveštava agencija Ansa.

Sezonske rasprodaje su “ozbiljan” posao za veliki broj Italijana. Mnogi planiraju i uzimaju dan odmora da bi bili na početku sniženja mogli izabrati po najboljoj ceni ono što im odgovara.

Udruženje potrošača “Codacons” predviđa da će ove godine svaka italijanska porodica prosečno potrošiti 171 evro na šoping za vreme meseca rasprodaje i da će odmah na početku, sniženja biti velika, 15 do 20 odsto viša nego predhodne godine.

Mediji daju uputstva kako se ponašati, na šta obratiti pažnju, koja prava ima kupac i kako izbeći prevaru.

Prema uputstvima, između ostalog, prodavac ima pravo da odluči da li će robu kupljenu na rasprodaji menjati ili ne, obavezu zamene oštečene robe, takođe obavezu da izloži originalnu i novu, sniženu cenu i slično.

“Nakon grozne godine, nadamo se da će se Italijani, u velikom broju, vratiti svom omiljenom sportu, šopingu. Ljudi imaju veliku volju za slobodom, zabavom, za povratkom u novu normalnost, a šoping je deo toga. Nadamo se da će se vratiti i kupovini u prodavnicama, u komšiluku, a smanjiti onlajn kupovinu”, izjavio je predsednik federacije “Italijanska Moda”, Renato Borgi.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More