Prinčevi Vilijam i Hari dižu kip princezi Dajani: Šta je iza “KULISA” ovog DIRLJIVOG DOGAĐAJA?! (FOTO)

Hoće li se BRAĆA pomiriti?! Princ ČARLS našao NOVI IZGOVOR da ignoriše proslavu u princezinu čast!

Foto: Tanjug (AP Photo/Frank Augstein)
231

Princ Vilijam i princ Hari, vojvode od Kembridža i Saseksa, danas će zajedno u Londonu otkriti statuu svoje majke Dajane, princeze od Velsa, kako bi obeležili dan koji bi joj bio 60. rođendan, piše “Tanjug”.

Ovaj događaj će biti prvo zajedničko pojavljivanje dva unuka kraljice Elizabete Druge, nakon sahrane njihovog dede Filipa, vojvode od Edinburga, u aprilu, piše BBC.

Oni su statuu naručili 2017. godine u nadi da će navesti posetioce palate Kensington, gde će biti postavljen, na razmišljanje o Dajaninom životu i nasleđu.

Foto: Tanjug (AP Photo/Frank Augstein)

Događaj će biti veoma intiman trenutak za porodicu, a ceremonija će biti manjeg obima zbog ograničenja oko pandemije korona virusa.

Potopljeni vrt Kensingtonske palate bio je jedno od omiljenih mesta princeze i zbog toga će tu kip biti postavljen.

Ian Rank-Brodli koji ima dugu istoriju oslikavanja Kraljevske porodice izabran je da izvaja kip.

U vrtu u kome je zasađeno više od 4.000 cvetova radilo se 1.000 sati.

Potopljeni vrt nalazi se u londonskom Hajd Parku i od sutra će biti otvoren za besplatnu posetu u skladu sa radnim vremenom Kensingtonske palate.

Foto: Tanjug (AP Photo/Frank Augstein)

Govoreći o majčinoj smrti u nedavnom intervjuu, Hari je rekao da je konzumirao drogu i pio dosta alkohola dok se borio sa bolom gubitka.

Takođe je govorio o nespremnosti porodice da govori o smrti i o tome kako se od njega očekivalo da “pati” u tišini.

Nakon otkrivanja STATUE sastaće se prinčevi: Stručnjak otkriva kolike su šanse za BRATSKO POMIRENJE!

Dok mediji mesecima javljaju o sve većem razdoru između princa Vilijama (39) i princa Harija (36), izvori tvrde da će braća održati privatni sastanak nakon postavljanja statue njihove pokojne majke, prenosi “Still.kurir.rs”.

Vojvoda od Kembridža i vojvoda od Saseksa staće sutra rame uz rame u vrtu Kesingtonske palate kako bi postavili statuu Lejdi Di u prirodnoj veličini.

Foto: Tanjug (Kensington Palace via AP)

Iza kulisa tog dirljivog događaja, među braćom još uvek postoji duboki jaz, koji je nastao u martu 2019. godine kada je prema tvrdnjama kraljevskog istoričara princ Vilijam izbacio mlađeg brata i Megan Markl iz Kensingtonske palate zbog navodnog maltretiranja osoblja.

Prema saznanju Daily Telegrapha, nakon otkrivanja statue pokojne princeze Dajane, princ Vilijam i Hari sastaće se privatno, što ukazuje na moguću spremnost za rešavanje međusobnih nesuglasica.

Princ Hari je u Veliku Britaniju stigao u petak i boravi u svojoj kući Frogmore Cottage zbog samoizolacije, a moći će da je napusti nakon pet dana ako testovi na korona virus budu negativni.

Juče su se pojavile tvrdnje da je stigao nešto ranije kako bi prisustvovao dobrotvornoj akciji kao gost iznenađenja, a The Sun tvrdi da su organizatori ‘preokrenuli nebo i zemlju’ kako bi se on tamo pojavio.

Veruje se da su braća, koja su se posednji put susrela na sahrani princa Filipa, nedeljama smišljali gde će smestiti statuu u palati, a iako pre otkrivanja spomen-obeležja nisu otkriveni detalji o njegovom izgledu, pretpostavlja se da će prikazivati Dajanin mladoliki i razigran karakter.

Foto: Tanjug (Kensington Palace via AP)

Dan uoči otkrivanja statue, kraljevski istoričar komentarisao je premnost aktera razdora za pomirenjem. Te tvrdnje Robert Lacej izneo i u svojoj knjizi ‘Bitka braće’, objavljenoj pre optužbi koje su Hari i Megan izneli na račun kraljevske porodice u intervjuu kod Opre Vinfri.

Govoreći za Newsweek, Lacej je rekao kako veruje da je Hari jedini koji je možda spreman da prizna greške i da se pokaje zbog svog ponašanja u protekle dve godine. Međutim, tvrdi da to možda neće biti uzvraćeno jer Vilijam i Kejt Midlton opravdano mogu imati sumnje u Harijevu vezu.

‘S jedne strane imamo Vilijama koji možda nije spreman da prizna, a s druge strane prijatelji tvrde da Hari nema ništa protiv pomirenja. A na kraju tu je i Megan kojoj ovaj razdor odgovara i koja drži prst na obaraču’, rekao je Lacej i dodao da bi najbolje bilo kad bi obe strane zaboravile prošlost te da je žalosno što vojvotkinja od Saseksa ne želi da prizna kako je bila pod pritiskom.

‘Zašto ne bi mogla da kaže da nije bila navikla na neverovatno komplikovan sistem, da je bila trudna i nije mogla da spava i da joj se možda sve nakupilo i slomilo je?’ pita se Lacej, koji sumnja da će braća rešiti svoj razdor ove nedelje, odnosno dok god je Hari pod uticajem svoje supruge.

Međutim, veruje da postoji način da ti odnosi krenu napred.

‘Nije da Megan više ima kraljevsko osoblje, živi u drugoj zemlji. Nije to ni emisija uživo pa bi mogla pronaći način da smesti stvari na svoje mesto’, kaže Lacej, s čijim se razmišljanjem slaže i biograf Hogo Vickers.

Foto: Tanjug(Kensington Palace via AP)

Prema Vickersu, za svaki pokušaj rešavanja nesuglasica Hari bi morao da polaže račune svojoj supruzi kad se vrati u Kaliforniju.

Ne znam što mogu učiniti u sadašnjim okolnostima. Hari mora da se probudi i shvati šta se događa. To je vrlo neugodna situacija i mislim da ove nedelje neće biti pravi trenutak’, rekao je za The Express Vickers.

Princ Čarls IGNORISAO ceremoniju u čast princeze Dajane!

Veruje se da bi otkrivanje statue pokojne princeze mogao da ublaži napetost između princa Vilijama i princa Harija, ali na njemu neće biti njihovog oca, princa Čarlsa koji se boji da bi mogle da se otvore neke stare rane!

I kad su Vilijam i Hari poslednji put svojoj voljenoj majci zajedno odavali počast 1. jula 2017. godine, na privatnoj službi na njenom grobu na imanju Altorp, princ od Velsa je bio hiljadama kilometara udaljen od njih, u zvaničnoj poseti Kanadi.

Foto: Tanjug (Kensington Palace via AP)

“Zaista mu je teško. Ovi trenuci mogu da obnove stare rane i vraćaju mu uspomene; srećne, tužne i žalosne”, rekao je prijatelj princa Čarlsa za The Times i dodao da od smrti princeze Dajane smatra da je ta sećanja najbolje zadržati za sebe i sve prepustiti svojim sinovima.

Drugi izvor je ranije otkrio za The Sun kako je princ Čarls sasvim jasno rekao da ga neće biti na tom događaju jer ide u Škotsku.

“Nema planiranog sastanka između njih trojice. Čarls će to prepustiti sinovima”, dodao je izvor.

Princ Vilijam će statuu pokojne majke obići u privatnoj poseti sa suprugom i decom uoči zvaničnog otkrivanja na kojem će mu se pridružiti brat, princ Hari. Veruje se, piše Telegraph, da će i princ Hari kip obići odvojeno, ali se nakon dolaska iz Kalifornije trenutno nalazi u karantinu u svojoj kući Frogmor u Vindzoru.

Izvor Tanjug Still.kurir.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More