Od sutra nove mere u Crnoj Gori, uvedene i POGODNOSTI za one koji se vakcinišu

Foto: Pixabay/falco
151

U Crnoj Gori od ponoći stupaju na snagu nove protivepidemiološke mere Saveta za borbu protiv korona virusa, koje podrazumevaju duže radno vreme u kafićima i žive muzike na otvorenom, ali i neke pogodnostim onima koji se vakcinišu.

Povećava se dozvoljeni broj navijača na sportskim događajima sa 10 na 30 odsto ukupnog broja sedišta.

Živa muzika u ugostiteljskim objektima moći će da traje do 23 sata, a muzika uživo na otvorenom do onoći, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Nove mere važiće do 16. jula.

Zaposleni u državnim institucijama, na primer, dobiće jedan slobodan dan nakon vakcinacije.

Svi penzioneri koji se vakcinišu u julu prvom dozom vakcine protiv korona virusa dobiće turistički vaučer u vrednosti od 50 evra, a o načinu ostvarivanja ovog prava javnost će obavestiti Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Privatnicima je preporučeno da slede da slede ovaj primer.

Svim državljanima Crne Gore koji su vakcinisani Sinofarm ili Sputnjik V vakcinom, kako se navodi, u svrhu putovanja u inostranstvo, a ukoliko određena država to zahteva, biće omogućeno besplatno PCR testiranje u Institutu za javno zdravlje.

U Crnoj Gori najmanje zaraženih koronom od juna prošle godine

Broj novozaraženih korosom u Crnoj Gori najniži je od juna prošle godine, saopštila je danas epidemiolog Milena Samardžić Popović.

Ona je na pres konferenciji rekla da krivulja pokazuje kontinuirani pad broja novoobolelih u Crnoj Gori.

Prema njenim rečima, prosečan broj novozaraženih bio je 16 u poslednjih nedelju dana.

Epidemiološku situaciju je ocenila povoljnom i dodala da jedino Budva beleži blaži rast pozitivnih na korona virus.

“Odvojeno pratimo broj testiranih među turistima i našim građanima, kao i broj novoregistrovanih slučajeva u obe kategorije”, kazala je ona.

Crna Gora, kako je rekla, ima nižu incidencu od Španije, Kipra, Turske i Grčke. Prvo dozom, dodala je, vakcinisano je 24,4 odsto, dok je revakcinisano 22,5 odsto, preneo je portal RTCG.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More