Klizište nosilo i kuće i ljude, dvoje mrtvih, 20 nestalo! Japan u borbi sa tropskim kišama, vojska na nogama (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/ Naoya Osato/Kyodo News via AP
144

Tropske kiše pokrenule su veliko kližište jugozapadno od Tokija u kojem je poginulo dvoje ljudi, oko 20 se vodi kao nestalo, a uništeno je najmanje 10 kuća, potvrdile su lokalne vlasti u Atamiju, prefektura Šizuka, navodi se u izveštaju agencije Kjodo.

Za sada se ne zna kakva je sudbina nestalih ljudi, ali nadležne službe su pokrenule akciju na tom području i tragaju za njima, prenosi agencija Kjodo.

Zbog situacije u Atamiju, premijer Japana Jošihide Suga sastao se sa ministrom za vanredne situacije, a zbog porasta nivoa lokalnih reka nadležni u prefekturi Kanagava, južno od Tokija, naredili su građanima da odmah osiguraju svoju bezbednost, izdale najviši stepen upozorenja i uputile poziv na evakuaciju.

Foto: Tanjug/ Naoya Osato/Kyodo News via AP

Zbog porasta nivoa lokalnih reka nadležni u prefekturi Kanagava, južno od Tokija naredile su građanima da odmah osiguraju svoju bezbednost, izdale najviši stepen upozorenja i poziv na evakuaciju.


Meteorološka služba Japana upozorila je javnost na klizišta, poplave i rečne bujice.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More