Korona brojke u Srbiji i dalje stabilne, preminule 3 osobe

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
229

U Srbiji je od poslednjeg preseka potvrđeno 77 novih slučajeva korona virusa od 5.407 testiranih uzoraka, a od posledica korona virusa, umrle su još tri osobe.

Na bolničkom lečenju je 279 pacijenata, a njih devet je na respiratorima, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

U Srbiji punom parom do vakcine Sputnjik V

Ministar u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom, Nenad Popović, najavio je da će sutra u Srbiju biti dopremljena značajna količina supstance za proizvodnju vakcine Sputnjik V na Institutu Torlak.

“Radi se o količini supstance dovoljnoj za proizvodnju preko 250.000 doza komponente 1. Posle desetak dana, prema najavama naših ruskih partnera, u Srbiju bi trebalo da bude dopremljena supstanca za proizvodnju iste količine vakcina komponente 2. Očekujemo da će Torlak u sledeće dve nedelje imati oko 550.000 vakcina Sputnjik V komponente 1 i komponente 2”, rekao je Popović.

On je u saopštenju naveo da će nakon proizvodnje vakcine na Torlaku, po 18 uzoraka od svake serije, biti upućeno na ruski Institut Gamaleja gde će se izvršiti kontrola uzoraka, a posle toga vakcine će moći da budu puštene u promet.

“Očekujemo da se to dogodi u roku od tri nedelje od kada uzorci pristignu u Gamaleju”, naveo je Popović koji se nalazi u Moskvi.

On je istakao da će supstanca redovno pristizati u Srbiju, po dinamici koju su utvrdile srpska i ruska strana, sve do ispunjenja ugovora koji, u početnoj fazi, podrazumeva proizvodnju četiri miliona vakcina.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More