Majami: Srušeni ostaci strukture urušene zgrade zbog mogućeg dolaska tropske oluje

Foto: Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky
60

Ostaci delimično urušene zgrade u Majamiju, sinoć su srušeni do temelja zbog mogućeg dolaska tropske oluje Elza, koja je napustila obale Kube, a meteorolozi najavljuju da će danas i sutra stići i do zapadne obale Floride.

Nakon urušavanja stambene zgrade u Majamiju pre 11 dana, pogibije najmanje 24 ljudi i 121 osobe koje se vode kao nestale, gradonačelnica okruga Dedi Danijela Livajn Kava poručila je da će spasilačka akcija biti nastavljena nakon konačnog rušenja zgrade, prenosi Rojters.

Nadležni su potvrdili da žitelji zgrada u neposrednoj blizini srušene 12-spratnice neće morati da se evakuišu, ali njima je preporučeno da tokom operacije rušenja ostanu u svojim stanovima i isključe klima uređaje zbog prašine.

“Ovo je pitanje života i smrti”: Bajden se sastao sa porodicama i spasiocima na Floridi

Proslava Dana nezavisnosti u Majamiju je otkazana, a istraga i dalje nije pružila odgovor na pitanje šta je izazvalo rušenje 12-spratne zgrade, ali inženjeri su ukazali na strukturne nedostatke koji su mogli da izazovu ovu nesreću.

Stanari još jedne zgrade na Floridi evakuisani zbog straha od rušenja

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More