Sve bolje vesti za Zapadni Balkan! CEO REGION na “zelenoj listi” za Austriju

Beograd, 25. juna 2021.- Zena se hladi lepezom dok seta gradom. U Srbijii je i danas bilo veoma toplo i suncano vreme u toku prepodneva, dok je posle podne bilo promenljivo i nestabilno ponegde sa padavinama i pojavom grada. U Beogradu je veoma toplo i suncano, posle podne promenljivo i sparno. FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr
1,788

Sve zemlje Zapadnog Balkana naćiće se od četvrtka na epidemiološkoj “zelenoj” listi Austrije.

Kako je najavljeno u Beču, u Uredbi koja stupa na snagu u četvrtak, građani svih zemalja Zapadnog Balkana moćiće da uđu u Austriju.

Do sada su samo Srbija i Severna Makedonija, kao i Albanija bile na “zelenoj” listi, a sada su to i Bosna i Hercegovina, Crna Gora i tzv Kosovo.

Putnici koji dolaze iz zemalja sa “zelene” liste moćiće da uđu u Austriju bez karantina ako poseduju sertifikat o vakcinaciji, sa vakcinama koje je priznala Evropska agencija za lekove (EMA) – Fajzer, Moderna, Astra Zeneka i Džonson & Džonson – i Svetska zdravstvena organizacija (SZO)- kineski Sinofarm i Sinovak.

Ruski Sputnjik V austrijske vlasti ne prihvataju.

Ko ne poseduje potvrdu o vakcinaciji mora sa sobom imati potvrdu o preležanom Kovid19, ili negativan PCR ili antigenski test.

Putnici koji se dolaze iz zemalja sa “zelene” liste ne moraju da ispunjavaju elektronsku registraciju pre puta.

Novom uredbom Rusija je uvrštena u zemlje u kojima se širi novi soj korona virusa, zbog čega će svi koji dolaze u Austriju nakon boravka u toj zemlji morati u karantin.

To već važi za Veliku Britaniju, Brazil, Indiju i Južnu Afriku.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More