Porastao broj poginulih u rušenju zgrade u Surfsajdu, potraga se nastavlja dok “svi ne budu izvučeni iz ruševina”!

Foto: Tanjug/Carl Juste/Miami Herald via AP
182

Broj stradalih u rušenju stambane zgrade u Surfsajdu kod Majamija dostigao je danas 46, pošto je iz ruševina izvučeno još deset tela.

Pomoćnik šefa vatrogasnog osoblja Majami-Dejda Rejd Džadalah preneo je članovima porodica žrtava na privatnom sastanku da su spasioci izvukli još deset tela iz ruševina.

On je dodao da su do sada identifikovane 32 žrtve, prenosi AP.

Deo stambene zgrade Šemplejn tauer srušio se 24. juna, a ostatak ruševina je uništen kontrolisanom eksplozijom u nedelju, zbog bojazni da se preostali dao zgrade ne bi samostalno urušio i ugrozio spasilačke ekipe.

Iako se potraga nastavlja, niko nije izvučen živ iz ruševina, osim u prvih nekoliko sati posle obrušavanja zgrade.

Gradonačelnik Surfsajda Čarls Barket rekao je, kako prenosi Glas Amerike, da će se potraga za nestalima nastaviti sve dok “svi ne budu izvučeni iz ruševina”.

Dok se potraga za nestalima nastavlja, uragan Elza, koji je danas oslabio na nivo tropske oluje, bliži se Floridi.

Veruje se da će oluja zaobići Surfsajd, ali su nadležni morali da unište preostali deo zgrade, jer postoji bojazan da bi se svakako srušila.

Sa mesta gde se srušila zgrada uklonjene su 124 tone građevinskog otpada, a nešto od pronađenih predmeta će se koristiti i u istragama koje slede.

Uzrok rušenja zgrade još nije zvanično saopšten, ali je u izveštaju inženjera iz 2018. utvrđeno da su postojala oštećenja na zgradi.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More