Brnabić: “Ne postoji karantin turizam u Srbiji, imamo jasne procedure”

FOTO: TANJUG/ RADE PRELIC/ nr
260

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da u Srbiji ne postoji nikakav “karantin turizam” i zamolila medije da ne šire neistine o tome.

“Ne postoji karantin turizam u Srbiji, već samo pravila, procedure i standardi i o tome ne možemo da odlučujemo koji držalljanin iz koje zemlje je dobrodošao, a ko nije i za koga je Srbija zatvorena a za koga nije”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše tzv. karantin turizam odnosno veliki priliv broja ljudi iz Indije i drugih koji koriste bezvizni režim i poziciju Srbije na zelenoj karti.

Kako je rekla, Srbija ima jasne procedure i zna se ko može da uđe u Srbiju, a uslovi su da li je neko vakcinisan i da li mi priznajemo te vakcine.

“Ako neko nije vakcinisan ili mi ne priznajemo te vakcine, onda mora da se poseduje PCR test star 48 sati, a uveli smo još dodatne procedure za one koji dolaze iz područja koja su u ovom trenutku rizičnija, pa za njih radimo sami dodatno PCR testove kada slete. Mislim tu, pre svega, na putnike iz Indije. Dakle, ne postoji karantnin turizam”, naglasila je Brnabićeva.

Zamolila je medije da ne šire takve vesti i dodala da to onda strani mediji prenose i koriste da bi napadali Srbiju.

Molim vas da ne pljujemo sami svoju zemlju, poručila je premijerka.

Indijce koji dolaze u Srbiju vlasti odmah vakcinišu: “Prvi put čujem za karantin turiste”

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More