Samo u AUSTRIJI izveli više od 20 krađa: Banda SRBA i HRVATA”pala” u FRANCUSKOJ!

Harali EVROPOM: Banda izručena AUSTRIJI, obavljali profesionalne pljačke, jedva im ušli u TRAG!

Foto: unsplash
772

Policija u Francukoj uhapsila je trojicu mladića starosti između 13 i 24 godine, za koje se sumnja da su dobrom organizacijom izvršili više pljački na području Francuske, Nemačke, Italije i Austrije.

Tokom istrage koju su vodili inspektori Bečkog državnog ureda za kriminalističku istragu, u saradnji sa Komandom policije grada Graca i Saveznom kancelarijom kriminalističke policije, došla je do saznanja da je čine Srbi i Hrvati, prenosi “Kurir”.

– Došlo se do saznanja da je ova međunarodna banda izvršila 23 provale u Beču i Gracu i to u roku od nekoliko dana u septembru 2018. godine. Provalnici su se ponašali izuzetno profesionalno i u zemlji su boravili samo nekoliko dana. Čini se da su pljačke dobro planirali, a nakon toga imali i plan da u kratkom veremenskom roku napuste zemlju – objašnjeno je za austrijski medij Kurier.

Prema pisanju ovog medija navodni počinioci odgovorni su za zločine, između ostalih, u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji i Austriji.

– U maju 2019. godine šesnaestogodišnji Hrvat uhapšen je u francuskom gradu Anemasu u provali i potom izručen Austriji. Tada je mladić osuđen na 24 meseca zatvora. U martu 2021. godine, 24-godišnji srpski osumnjičeni uhapšen je tokom pregleda vozila u francuskoj opštini La Kueue-en-Brie. Tada je ustanovljeno da ga potražuje cela Evropa. Krajem juna takođe je izručen Austriji – navode mediji.

Poslednji osumnjičeni uhapšen je u francuskoj zajednici Montesson u pokušaju provale, te je uhvaćen na delu. Vrednost opljačkane robe, samo u Austriji je oko 100.000 evra.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More