Sve VRVI od STRANACA: Danas počinje “EXIT”, Novi Sad pun ljudi, svi sa nestrpljenjem čekaju INTERNACIONALNI FESTIVAL! (FOTO)

Svi testirani danas na KORONU su NEGATIVNI, a dominantan jezik na festivalu: ENGLESKI!

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs
419

Novi Sad se užurbano puni posetiocima EXIT festivala, a kako javljaju reporteri Nova.rs s lica mesta, engleski je dominantan jezik na ulicama i punktovima za testiranje na koronavirus.

Kako funkcioniše testiranje?

Na ulazu na Novosadski sajam pokažete kartu za Exit, te vas ljubazni redari sprovedu na testiranje.

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs

Rezultate testa dobijate za svega par minuta, nakon čega preuzimate svoju kartu za festival.

Kako i gde se testiraju posetioci s pozivnicama?

Oni koji ulaze s pozivnicama brze testove će moći da urade u laboratorijima Aqualaba i Jugolaba širom Srbije, kao i Medlaba i Biotesta u Novom Sadu, sa kojima je EXIT dogovorio saradnju i beneficirane cene od samo 900 RSD.

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs

Na punktovima za testiranje na koronavirus obavezno je nošenje zaštitnih maski, čega se apsolutno svi strogo pridržavaju. Reporteri s lica mesta javljaju da nisu uočili nijednog posetioca koji nije nosio masku.

Svi posetioci Egzit festivala koji su testirani prvog dana, njih 4.120, negativni su na kovid-19, saopstili su danas organizatori festivala, piše “Tanjug”.

Egzit je posetiocima koji su kupili ulaznice, a nemaju Digitalni zeleni sertifikat, obezbedio besplatno testiranje na Novosadskom Sajmu, gde se nalazi i zamensko mesto za festivalske narukvice.

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs

Komentari posetilaca koji su se testirali bili su pozitivni kada su u pitanju organizacija i brzi procesi elektronske provere kodova na Digitalnim zelenim sertifikatima, antigenskim testiranjima, kao i na samim testiranjima, jer je sve teklo bez zastoja.

“Oduševljena sam time kako sve savršeno funkcioniše na sajmu! Organizovanost na svakom koraku!” , glasio je komentar jedne korisnice Egzitovih kanala komunikacije.

Bez obzira na dobru organizaciju, Egzit i dalje poziva sve koji se nisu testirali i koji nisu zamenili ulaznicu za festivalsku narukvicu da to urade što pre tokom dana.

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs

Kako se navodi, a u skladu sa bezbednosnim protokolima koje je usvojio Krizni štab, ulaz na Tvrđavu od 8. do 11. jula biće ograničen na one koji ili poseduju Digitalni zeleni sertifikat, što podrazumeva da su vakcinisani ili preležali kovid-19, ili na one koji imaju negativan brzi antigenski test ili PCR test.

Ovaj protokol je utemeljen na najnovijim naučnim istraživanjima koja su sprovedena širom Evrope, a koja su pokazala da će, uz kontrolisan i ograničen ulazak, festivali biti najbezbednija mesta okupljanja u zemlji.

 

 

Izvor Tanjug Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More