Nemačka celu Španiju proglasila rizičnom, ovo su mere za one koji odu na letovanje

Foto: Tanjug (AP Photo/Manu Fernandez)
102

Nemačka je celo područje Španije proglasila rizičnim korona virus područjem, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

Kako se navodi, to znači da turisti i Nemci koji se vraćaju iz Španije u Nemačku moraju da imaju negativan test na kovid-19 kako bi izbegli karantin, prenosi Rojters.

Stopa zaraze od kovida-19 u Španiji se više nego udvostručila tokom ove nedelje, jer Delta soj virusa najviše zahvata nevakcinisane mlade osobe.

Nemačka je prethodno odredila samo nekoliko regiona u Španiji kao rizična područja.

Ministarka turizma Rejes Maroto rekla je ranije danas da je Španija bila sigurna destinacija za turiste, pozivajući se na svoj program vakcinacije i broj hospitalizovanih pacijenata koji su pod kontrolom.

Ona je to izjavila nakon izveštaja da Nemačka planira da doda Španiju na svoju listu rizika i nakon što je francuski ministar za evropske poslove u četvrtak savetovao Francuze da izbegavaju Španiju i Portugaliju za letnje odmore.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More