Da što duže ostanu u Japanu! Državni ispraćaj srpskih sportista na Olimpijske igre (FOTO)

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC
259

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas sportiste, članove olimpijskog tima Srbije i predstavnike sportskih saveza, trenere i selektore i poželeo im mnogo sreće na Olimpijskim igrama, da ostanu što duže u Japanu i da se u zemlju vrate uspešni.

Predsednik Vučić je uručio državnu zastavu vaterpolisti Filipu Filipoviću, koji će je nositi na svečanom otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju.

Vučić je u obraćanju, kazao da je gledao kako se ispraćaju olimpijci u drugim zemljama i da je srecan što može našim sportistima pred Tokio da poželi puno sreće.

“Veliko hvala za ogroman trud i rad, koji ste dali za svoju zemlju i narod. Uprkos olimpijskom pravilu da je važno učestvovati, mi se nadamo uspehu, pobedama, medaljama, kakve god bile”, poručio je on.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Rekao je da posebno našim takmičarkama u džudou Milici Nikolić i Marici Perišić želi da kaže da će sve probleme i sve ono što bi neko protiv njih rekao, postaviti na svoja leđa.

“Milici i Marici želim da kažem, pošto ćete imati u konkurenciju takmičarki sa tzv. Kosova, da ne brinete. Vi se bavite sportom, pobeđivale, gubile, bićemo uz vas. Mi vas nećemo terati ni na kakve političke akte. Ne tražimo niti da napuštate postolja, niti da ne učestvujete protiv njih. Mi, političari ćemo uraditi naš posao, što se tiče odnosa prema Prištini”, rekao je Vučić.

Poručio im je da su mnogo truda i rada uložile, te da se s tim u vezi i ponašaju, uz želju da pobeđuju.

Vučić je naveo da je država spremila nagrade i da po, visini te nagrade, postoje zemlje koje su ispred, poput Letonije, Litvanije i Italije, ali da je nagrada naše zemlje za srebro i bronzu ispred Rusije, i svakako ispred svih u regionu.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

“Verujem da će u budućnosti, kako ekonomija bude rasla, nagrade moći da se prubliže onima koji najviše daju u svetu. To je samo mali deo naše zahvalnosti za sve ono što od vas očekujemo”, naglasio je on.

Vučić je podsetio da je Srbija sa Olimpijskih igara u Pekingu osvojila tri medelja, u Londonu četiri, a iz Ria su se naši olimpijci vratili sa osam odličja.

“Ne krijem, nadamo se da će sada biti više”, dodao je on.

Istakao je da će se Srbija svakoj medalji i uspehu radovati beskrajno.

“Vi ste ponos Srbije, uzor mladima u Srbiji. Mi ćemo samo da budemo obični navijači. Za sve možete da se obratite našoj ambasadi u Japanu, gde imamo sjajnu ambasadorku i ljude”, dodao je Vučić.

Ukazao je da su se olimpijci Andrea Arosvić i Martin Mačković već oporavili i da se nada da će se i Miloš i Sonja Vasić oporaviti.

“Verujem u snagu Srbije, da ćemo i ovog puta pokazati kako se borimo za svoju zemlju i kako naša zemlja ima sve više dobrih i najboljih sportista u svetu”, poručio je predsednik Vučić.

Odbojkašica Srbije Maja Ognjenović Vučiću je uručila amajliju, a predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković amajlije je dodelio Ognjenovićevoj i džudisti Aleksandru Kukolju.

Komplet znački ministaru omladine i sporta Vanji Udovičiću uručio je Aleksandar Kukolj.

Predsednik OKS Božidar Maljković zahvalio se državi za optimalne uslove za rad.

“Ova amajlija je simbol Srbije, to je najlepši četinarski cvet. Sa amajlijom idete u Tokio, ona će vas čuvati od svega, pa i od ove bolesti. Naša obaveza je da pobeđujemo, na to nas teraju rezultati u istorijii, rejting u svetu. Idemo da se borimo, moje trenersko pravilo tokom cele karijere je dati najviše što možes od sebe tog dana. To pravilo praktikuje i najveći od naših sportista Novak Ðoković. Želim vam dobro zadravlje, sve ostalo može uspeti svojom veštinom”, rekao je Maljković.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Barjaktar na Igrama, Filip Filipović u ime celog tima Srbije zahvalio se na prijemu i poručio da će se sportisti potruditi da u Tokiju opravdaju svoj renome.

“Imali smo sjajne pripreme i hvala državi što nam je obezbedila.Kolegama želim zdravlje i sreću. Potrudićemo se da u Tokiju opravdamo renome, birićemo se do poslednji atoma snage i videćemo da li će to biti dovoljno za medalju. Javnost molim da šalje pozitivnu energiju, ostalo je sve na nama”, poručio je Filipović.

Tim Srbije za Olimpijske igre u Tokiju, dve nedelje pre početka takmičenja, broji 85 sportista.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More