Advokatska komora Beograda dobila „novog“ predsednika

Foto: Pixabay
420

BEOGRAD – Na izborima za predsednika i potpredsednika Advokatske komore Beograda izabrani su Jugoslav Tintor i Veljko Deliblašić, piše „Blic“.

„Posle godine u kojoj smo puno toga uradili i o postignutom redovno informisali naše kolege, članove AKB, izuzetno sam zadovoljan što sam opravdao njihovo poverenje koje su mi ukazali na prethodnim izborima, održanim pre samo godinu dana“, rekao je Tintor.

Iako je pred Izbornu Skupštinu Advokatske komore Beograda bilo poziva na bojkot, ovi izbori su se održali u hali Sava centra i bili najmasovniji do sada.

Glasalo je 978 advokata, što je duplo više nego na dosadašnjim izborima, od kojih je Tintor osvojio 760, dok su protivkandidati Zora Dobričanin Ikodinović i Miroljub Pavlović osvojili 151, odnosno 49 glasova, uz 14 nevažećih glasačkih listića.

Izabrano je i 13 članova Upravnog odbora, članovi Nadzornog odbora, disciplinski tužilac i njegovi zamenici, predsednik Disciplinskog suda i discpilinske sudije, navedeno je u saopštenju.

Kako kažu advokati, ovim izborima i njihovom masovnošću konačno je stavljena tačka podelama na dve komore i od sada nema više mesta sumnjama ko su legitimni predstavnici advokata Beograda.

„Ovi izbori pokazali su jedinstvo advokata, ali i činjenicu da je profesija pobedila dnevno politikanstvo“, kaže jedan od advokata.

 

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More