Promena pravila u Grčkoj biće samo za NEVAKCINISANE: Sva mesta za zabavu biće otvorena “šta god da se dogodi”

Foto: Tanjug/ AP Photo/Petros Giannakouris
63

Sve buduće mere za sprečavanje širenja korina virusa primenjivaće se samo na osobe koje nisu vakcinisane, izjavio je danas ministar za razvoj i investicije Adonis Georgiadis u intervjuu za televiziju Skaj.

“Niko nema pravo da nameće ograničenja osobi koja nije u opasnosti da završi na intezivnoj nezi”, dodao je ministar, a prenela ANA.

Tokom naredne sedmice biće održana rasprava na temu može li se nastaviti s primenom mera na lokacijama “bez kovida” i “mešovitim” lokacijama, a koje je vlada najavila pre dve nedelje, rekao je Georgiadis objasnivši da je situacija sada potpuno drugačija i da je zbog brzog širenja delta varijante broj slučajeva povećan dnevno sa 500 na gotovo 3.000.

U takvoj situaciji, kako je rekao, mogla bi biti doneta odluka da se samo vakcinisanim građanima i onima koji su se izlečili od kovid-19 dozvoli da odlaze na mesta za zabavu “bez kovida”.

Napomenuo je, međutim, da će sva mesta za zabavu biti otvorena 15. jula “šta god da se dogodi”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More