Snežana i Saša su se odselili u Ameriku i kada su upisivali dete u vrtić osetili su pravu težinu života “preko bare”

Foto: Unsplash/ bbc creative
538

Odlazak u inostranstvo za sobom sem rastanka sa najmilijima, vuče i prelazak iz zone komfora u nepoznato, te i spoznavanje nove kulture življenja kojoj ljudi moraju da se prilagode da bi ih nova okolina prihvatila. Takve situacije, ponekad mogu da budu smešne, iako nam u prvi mah, kada nam je nov teren i dalje nepoznanica, ne deluju tako.

Takva priča prati Snežanu i Sašu, naše ljude koji su zajedno sa detetom, otišli da žive u Ameriku, gde su prilikom upisa ćerke u vrtić, u jednom trenutku, pomisllili da će biti uslovljeni promenom vere, budući da je vrtić bio u sklopu crkve. U pismu koje je poslala dnevnom listu “Politika” za rubriku “Moj život u inostranstvu”, Snežana Đorđević je potanko opisala kako je došlo do ovog nesporazuma, ali i kako su izgledali prvi dani njihovg života u SAD.

“Radila sam godinama posao koji je bio štetan po zdravlje i slabo plaćen. Nisam mogla da nađem drugi i predlagala sam mom suprugu Saši da odemo u beli svet.

„Ne znamo jezik, nemamo nikoga da nam pomogne tamo i ne čeka nas posao. Kako ti misliš da mi preživimo,” odgovarao me stalno. Ali ja sam bila uporna:„Nismo glupi, i uz malo truda i volje staćemo na svoje noge.”

Odlučismo da se selimo ali sam majci rekla da za svaki slučaj sve što sadi u bašti sadi u duplo, ako ne uspemo da bar imamo hrane kad se vratimo.

Izvor Politika
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More