SVEČANI DOČEK NA AERODROMU: Prvi avion Er Srbije sleteo u Pulu posle dve godine

foto: Printscreen Youtube
100

Avion kompanije “Er Srbija” iz Beograda danas je svečano dočekan na aerodromu u Puli, javile su agencije.

To je prvi avion te kompanije u Puli posle dvogodišnje pauze. Prevezao je iz Beograda 54 putnika koji su uglavnom došli na odmor u Istri.

Na liniji Beograd-Pula-Beograd od danas do 12. septembra četvrtkom i nedeljom leti avion tipa ATR 72 sa 66 sedišta. Let traje 45 do 50 minuta.

Današnji let je bio nešto duži jer je avion skrenuo s puta da bi putnici iz vazduha videli ostrva Brione, gde je nekada s gostima iz inostranstva letovao predsednik Jugoslavije Josip Broz – Tito, a sada je to nacionalni park, hotelski i kongresni centar.

Direktorka pulskog aerodroma Nina Vojnić Žagar, koja je zajedno sa zaposlenima dočekala avion, izrazila je zadovoljstvo što ponovno dolaze avioni „Er Srbija“ koji od 2019. nisu sletali u Pulu i najavila skori povratak aviona i drugih aviokompanija.

Agencija HINA piše da je „Er Srbija“ jedna je od najstarijih aviokompanija na svetu – postoji od 1927. godine,od kda je više puta menjala naziv. Danas ta aviokompanija direktno povezuje više od 30 odredišta u Evropi, na Bliskom Istoku i u Severnoj Americi, navodi se u izveštaju hrvatske novinske agencije.

Ovog vuikenda je u Istru stiglo više od 145.000 putnika, mahom iz inostranstva, a najviše je Nemaca, Slovenaca, Austrijanaca i Italijana.

Turistička zajednica Istarske županije kaže da su kuće za odmor i vile s bazenima i ove godine „adut istarskog turizma“ jer gostima pružaju mir i fizičku distancu potrebnu tokom pandemije koronavirusa.

Izvor Nova
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More