Većina iz država u kojima je dijaspora najbrojnija: Evo koliko doznaka su građani BiH na radu u inostranstvu poslali u domovinu

Foto: Pixabay/MabelAmber
216

Građani Bosne i Hercegovine na radu u inostranstvu poslali su u domovinu doznake u iznosu 666,9 miliona KM (340,98 miliona evra) u prva tri meseca ove godine, u odnosu na 663,9 miliona KM (339,44 miliona evra) u istom periodu 2020, prema dostupnim podacima Centralne banke BiH.

Kako su naveli iz Centralne banke za Nezavisne novine, tokom prošle godine je dijaspora poslala u BiH 2,51 milijardu KM (1,28 milijardi evra), što je znatno niže na godišnjem nivou nego 2019. godine kada je stiglo 2,95 milijardi KM (oko 1,51 milijardi evra).

Dodali su da ne raspolažu zvaničnim podacima o novčanim doznakama po zemljama, ali da se može proceniti da većina dolazi iz država u kojima je dijaspora BiH najbrojnija, odnosno iz zemalja zapadne Evrope, Skandinavije i Severne Amerike.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More