Odbačena prijava glumice Štajnfeld protiv Lečića, evo šta kažu u Višem javnom tužilaštvu

Foto: Printscreen/ N1
180

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld protiv njenog kolege Branislava Lečića, povodom njenih tvrdnji da ju je silovao 2012. godine, potvrđeno je danas Tanjugu.

Prijava je odbačena jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo silovanje, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, rekla je Tanjugu portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Ona je podsetila da su u toku predistražnog postupka obavljeni razgovori sa Štajnfeld i prijavljenim Lečićem, da je pribavljena kopija dokumentarnog filma “Zaceli me”, čiji je autor Štajnfeldova, zatim CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz pomenutog filma, medicinska dokumentacija o lečenju glumice.

“Takođe su obavljeni razgovori sa brojnim licima koja bi eventualno mogla imati posredna saznanja o spornom događaju, s obzirom da neposrednih očevidaca nije bilo, a cenjena je i predstavka Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu”, naglasila je Rakočević.

Ona je ukazala da je nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji nijedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnete krivične prijave.

Ova odluka još nije pravosnažna, jer Štajnfeld ima pravo da podnese prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu, napomenula je Rakočević.

Punomoćnik Štajnfeldove, advokat Božo Prelević, rekao je Tanjugu da će sigurno uložiti prigovor na ovu odluku tužilaštva.

Ovaj slučaj pokrenut je zimus, kada je glumica javno optužila Lečića za silovanje i tužilaštvu dostavila krivičnu prijavu uz dokaze.

Nakon višemesečnih provera, saslušanja u policiji i poligrafa na kojem je Lečić ispitan, tužilaštvo je zaključilo da silovanja nije bilo.

Više javno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More