Broj poginulih u rušenju zgrade u Majamiju porastao na 94

Foto: Tanjug/Carl Juste/Miami Herald via AP
49

Broj poginulih u srušenoj zgradi u Surfsajdu kod Majamija porastao je na 94, a traga se za još 22 nestale osobe, saopštila je načelnica okruga Majami Dejd Danijela Levin Kava.

Proces identifikacije tela stradalih 24. juna se nastavlja, a nedavno je među njima identifikovano troje male dece.

Spasioci kažu da bi potraga za nestalima mogla da traje nedeljama. Šef vatrogasaca okruga Majami Dejt Alen Kominski rekao je da nije poznato kada bi potraga mogla da bude završena i istakao da će se to desiti kada pronađu i poslednje telo.

Gradonačelnik Surfsajda Čarls Barket naveo je da spasioci vode računa o tome da pronađu i lične stvari žrtava, ne samo njihove posmrtne ostatke, prenosi Glas Amerike.

Na mesto nesreće stigli su i spasioci iz Meksika i Izraela kako bi pomogli kolegama iz Majamija, koji pretražuju ruševine od 24. juna kada je došlo do nesreće.

Osim u prvim satima posle rušenja, niko nije izvučen živ.

Sa mesta nesreće uklonjeno je oko 6.350 tona šuta.

Razlog rušenja 12-spratnice još nije utvrđen, osim što je objavljeno da je izveštaj inženjera iz 2018. pokazao da su na zgradi postojala ozbiljna oštećenja koja nisu popravljena.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More