Nesvakidašnji ŠPANSKI FESTIVAL: Kako izgleda kada je skok u MORE jedini SPAS od razjarenih životinja! (VIDEO)

"Bikovi trče u MORE": Ovakav festival se ne održava nigde u svetu, evo po čemu je SPECIFIČAN!

274

Španija je nesumnjivo zemlja sa najbrojnijim festivalima i oni su sastavni deo života ljudi, ali možda jedan od najzanimljivijih za sve ljubitelje koride i borbe sa bikovima jeste upravo “Bous a la mar” koji se održava u malom i živopisnom španskom gradu po imenu Denia.

I ove godine, festival je tradicionalno održan od 3. do 11. jula u znak sećanja na monaha Pedra Estevea koji je prema legendi spasio grad od kuge 1633. godine.

Ukoliko se zateknete u ovom gradu za vreme održavanja festivala čeka vas pravi spektakl. Festival “Bikovi trče u more” je svakako nesvakidašnji i dugo u tradiciji španskog naroda.

U luci Denia izgrađen je “Plaza de toros” odnosno ‘Trg bikova” koji s jedne strane ima izlaz na more.

Mladi bikovi jurišaju na ljude koji se nalaze na šetalištu pored, a naravno cilj svakog takmičara je da izbegne razjarenu životinju i onda je skok u more pravi spas, ali i one često neslavno završe u vodi, odakle ih kasnije izvlače lasima.

Sve je ovo uzbudljivo i za takmičare i za gledaoce, tako da je ovaj festival jedan od najposećenijih, a turisti ih obožavaju i neretko dolaze samo zbog njega.

Na ovom festivalu niko ne bude povređen, ni takmičari, a ni životinje.

Kako je to izgledalo u jednom od godišnjih festivala pogledajte u videu ispod:

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More