Vučić čestitao Makronu nacionalni praznik:”Srbija je povlašćena time što ima pouzdanog partnera kakav je Francuska”

FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs
53

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je predsedniku Francuske Emanuelu Makronu čestitku povodom današnjeg nacionalnog praznika.

“Sloboda, jednakost i bratstvo, koje svetkujete 14. jula, neprolazne su vrednosti i svim poštovaocima tih ideala, među kojima je i Republika Srbija, zadatak je da ih očuvaju u savremenom svetu punom izazova”, naveo je Vučić u čestitci.

“Srbija je povlašćena time što ima pouzdanog partnera kakav je Francuska, kao što sam i ja počastvovan time što ste uvek spremni da čujete naše stavove o različitim pitanjima. Odnos koji, kao čovek i kao lider, imate prema Srbiji, od najvećeg je značaja za nas. Poštovanje prema Srbiji i njenim građanima, koje ste pokazali tokom posete u julu 2019. godine, upisano je, uz našu duboku naklonost, u istoriju srpsko-francuskih odnosa”, istakao je Vučić.

“Ostajemo posvećeni jačanju veza sa Francuskom, na osnovama tradicionalnog prijateljstva i proklamovanog strateškog partnerstva, i radujemo se prilici da Vas ponovo ugostimo“, navodi se u čestitki predsednika Vučića predsedniku Makronu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More