Smrt sve češće pohodi naše ljude u tuđini

Foto: Pixabay Fleimax
413

Od početka 2021. godine u inistranstvu je smrt pogodila čak 17 naših ljudi. Najviše srpskih državljana je umrlo u Austriji, Nemačkoj i SAD.

Kako navode albanske medijske kuće jedan Srbin i jedan kosmestki Albanac udavili su se na morskom kupalištu u Draču. Srbin S.M. star 43 godine nestao je u morskim talasima oko 13 sati prekjuče. Albanska policija istražuje ovaj slučaj smrti.

Samo nekoliko nedelja ranije na grčkoj plaži Stavros u moru je nestala turistkinja iz Srbije. Imala je 72 godine. Grčka policija je posumnjala u vrstu njene smrti i naložila obdukciju i istragu.

U međuvremenu, udavio se i jedan srpski turista u Baru. Tako je ovogodišnja turistička sezona naših ljudi na letovanjima u inostranstvu počela tragedijama, čiji uzroci još nisu tačno utvrđeni. Nagađa se da je reč o premoru ili grčevima u vodi, ali možda i o ubistvima ovih Srba na obali i u moru.

Ovo su samo neki od primera kako smrt pohodi naše ljude u tuđini. Od početka godine čak tri Srpkinje su ubijene u Austriji, a stradalo je u ovoj zemlji i dvoje srpske dece. Suzana S. poreklom iz Trstenika nađena je mrtva u svom stanu u Beču. Zbog sumnjivih povreda na vratu uhapšen je njen suprug, ali je pušten na slobodu. Ni uzroci smrti ovih austrijskih Srpkinja nije još utvrđen.

Za Nenada Mišovića, kažnjenika u švedskom zatvoru Saltvik u Harnosandu, gde je izdržavao doživotnu robiju zbog učešča u ubistvu Ratka Đokića, zna se da je umro od infarkta. Sahranjen je prošle nedelje na groblju u rodnom Aranđelovcu.

Velika sahrana održana je i u Aleksincu, gde su krajem juna upokojeni četvorica Srba, koji su stradali u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj. Aleksinčani Nikola Stanković (31), Srđan Asanović (44), Miloš Utković (33) i Milan Lepojević (27) otišli su u Nemačku da rade, a vratili se kući u kovčezima. Poginuli su u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, kada se njihov “BMW” direktno sudario sa šleperom.

Smrt je Srbe u dijaspori počela tokom 2021. da pohodi još sredinom januara ove godine, kada je u Filadelfiji opljačkan i ubijen mladi Milan Lončar. Suđenje dvojici ubica je u toku. Oni se ne izjašnjavau o motivima ovog zločina, pa je smrt mladog Lončara ostala zagonetna.

Cveće za oproštaj rodbine i komišija sa Milanom Lončarom, Foto: Privatna arhiva

Posle Milana Lončara u SAD smrt je iznenadila još dvojicu Srba. Nakon teške brodske nesreće u kojoj je život izgubio Miloš Marjanović, a povređeno pet naših državljana, život je na radnom mestu, za volanom kamiona, izgubio i Zoran Karović (50).

Zorana je srce izdalo dok je bio na putu u Floridi i obavljao svoje redovne zadatke, a njegovu i tragediju uputpunjuje činjenica da je iza sebe ostavio trudnu suprugu u šestom mesecu trudnoće i četvoro dece, sinove Adama, Aleksandra, Luku i Nikolu.

Slična tragična situacija je bila i sa pogibijom mladog A. N. iz Vršca, koji je 25. juna počinio je samoubistvo skokom sa 12. sprata zgrade u Berlinu. Pre skoka u smrt samo je rekao u svoj mobilni telefon:
„Prijatelji, neprijatelji, braćo, kumovi, hoću da skočim sa 12. sprata zgrade, svega mi je preko …“, rekao je A.N. poreklom iz Vršca i skočio na berlinski beton.

Marko Lopušina

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More