Zvaničnici Grčke: Turizam nije kriv za nagli porast broja novoinficiranih koronavirusom u Grčkoj

Foto: Pixabay/EvanRoss
67

“Turizam nije kriv za nagli porast broja novoinficiranih koronavirusom u Grčkoj”, izjavio je danas grčki ministar turizma Haris Teoharis nakon što je vlada donela odluku o uvođenju novih mera usmerenih na spasavanje letnje turističke sezone.

Grčka, koja petinu svojih prihoda ostvaruje od turizma, otvorila je sezonu u maju, nadajući se da će ove godine zarada dostići oko polovine rekordnog prihoda koji je ostvaren 2019. godine, kada je zemlju posetilo više od 30 miliona ljudi, preneo je Rojters.

“Turistička sezona je otvorena veoma pažljivo. U prvih 10 dana jula samo 74 od ukupno 105.609 uzoraka uzetih na graničnim prelazima bilo je pozitivno, tj. 0,07 odsto. Porast broja novozaraženih nije povezan sa turizmom,” predočio je Haris Teoharis ministar turizma Grčke.

Do sada je oko 41 odsto Grka potpuno vakcinisano, turisti su u obavezi da pri ulasku u Grčku dokažu da su vakcinisani ili da prikažu negativni rezultat PCR testa, ali vlada u Atini je zabrinuta zbog širenja zaraznijeg delta soja korona virusa.

Govoreći o građanima koji još uvek odbijaju da se vakcinišu, Teoharis je ukazao da Grčka “ne može da dozvoli da zemlju vode u avanture oni koji negiraju nauku”.

U Grčkoj je juče prijavljeno 3.109 novih slučajeva kovida 19, ukupno 444.783 od početka pandemije, a broj smrtnih slučajeva medju kovid pacijentima iznposi 12.806.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More