Srbi za Srbe: Prošle godine donirano više od 750.000 evra

Foto:Srbi za Srbe
291

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” u prošloj godini prikupila je donacije u vrednosti od  754.501 evra. Isporučili su pomoć za 210 porodica i okupili više od 20.000 donatora iz više od 50 zemalja.

Ova organizacija organizovala je 193 humaniterna događaja u 12 država i 81 gradu, održala 48 sportsko-humanitarnih turnira “Trojka iz bloka” u kojima je učestvovalo 5.282 takmičara, navedeno je u godišnjem izveštaju koji je ova organizacija dostavila portalu “Naši u svetu”.

U poslednjih 13 godina rada ova organizacija prikupila je donacije u ukupnoj vrednosti od 3,1 milion evra.  Isporučili su pomoć za više od 2.300 porodica i 13.000 dece.

Ova organizacija je registrovana u 10 država a odlikovana je ordenom Svetog Save, ordenom Sv. Novomucenika Gornjokarlovackih, ordenom Krst milosrdja i nagradom za Herojsko delo.

Sportski turnih “Trojka iz bloka” organizovali su u sedam sezona u kojima je učestvovalo 21.260 učesnika.

“Na pomoć naše organizacije trenutno čeka preko 600 socijalno ugroženih porodica sa više hiljada dece širom Balkana. Svakog dana se uvećava broj porodica koje pčekjuju našu pomoć. Pozivamo vas da i dalje podržavate naš humanitarni rad kako bismo posetili i pomogli što više porodica koji isčekuju našu pomoć”, navedeno je u saopštenju organizacije.

Izvor Srbi za Srbe
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More