“Molim vas da uskoro donesete te odluke”: Vučić govorio o trećoj dozi vakcine, objavio i da je Srbija nabavila petu vakcinu

FOTO: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs
76

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas medicinsku struku da donese što pre odluku o uvođenju treće doze vakcine i o mogućnosti da se mešaju različite vakcine.

“Mi ćemo uskoro svakako morati da idemo i sa trećom dozom zato što mnogima već prolazi taj rok, i za one koji su revakcinisani prošlo je šest, sedam ili osam meseci, tako da vas molim da uskoro doneste te odluke”, poručio je Vučić u zdravstvenoj stanici Borča.

Napomenuo je da se pogorsava epidemiološa situacija i da se povećavaju brojke.

Predsednik je istakao da, sa druge strane, imamo dovoljno vakcina i pozvao ljude da se vakcinišu.

“U ovom trenutku imamo 1,3 miliona slobodnih vakcina i ne ističe im rok. Nemamo problem sa vakcinama”, rekao je Vučić.

Zamolio je lekare da donesu što pre tu odluku i poručio svima koji pričaju protiv vakcina da ne budu toliko neodgovorni, jer svi koji su vakcinisani imaju 95 odsto više šansi da prežive od onih koji nisu vakcinisani.

Vučić: Nabavili smo i vakcinu Moderna, stiže od oktobra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je naša zemlja nabavila i petu vakcinu – Modernu, koja će stići od oktobra, kao i da će već za neki dan početi i punjenje kineske vakcine u Srbiji.

“Uskoro ćemo da imamo i petu vakcinu, i Modernu smo nabavili i ona nam stiže od oktobra. Uskoro ćemo da izađemo i sa prvom serijom vakcine – komponenta 1 kod nas proizvedenih”, rekao je Vučić.

Predsednik je izrazio očekivanje da će i za domaću fabriku vakcina biti postavljen kamen temeljac za mesec dana.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More