“Dobra saradnja dve zemlje”: Selaković u Austriji, sastao se s ministarkom privrede

FOTO: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs
357

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković započeo je danas zvaničnu posetu Austriji, sastankom sa ministarkom za digitalizaciju i privredu Margaret Šrambek u Beču.

Ministarka je rekla da je Srbija važan partner Austrije i da sastanku prisustvuju i austrijski investitori koji su zainteresovani za ulaganja u Srbiju.

FOTO: TANJUG / ZORAN MIRKOVIC / bg

Ministar Selaković je istakao dobru saradnju dve zemlje, i ukazao na ekonomske pokazatelje i činjenicu da je Srbija u prethodnoj “korona” godini zabeležila rast od minus jedan odsto i da se očekuje da i ove Srbija ostvari dobre rezultate u ekonomiji.

Selaković će danas posetiti i memorijalni kompleks Mauthauzen, gde će položiti vence na vojnička groblja Rajferdorf i Ašah.

Za večeras je planiran susret sa predstavnicima srpskih klubova u Austriji.

Šef srpske diplomatije će se u petak, drugog dana posete sastati sa ministrom za evropske i međunarodne poslove Aleksanderom Šalenbergom, a nakon razgovora dvojica ministara obratiće se na zajedničkoj pres konferenciji.

Istog dana, Selaković će imati odvojene sastanke i sa ministrom unutrašnjih poslova Austrije Karlom Nehamerom i s predsednikom Saveznog veća Saveznog parlamenta Peterom Raglom.

Tokom posete, Selaković će imati sastanke i sa predstavnicima Austrijsko-srpskog privrednog foruma, a susrešće se i sa episkopom austrijsko-švajcarskim Andrejem.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More