Los Anđeles vraća maske zbog povećanja broja zaraženih

Foto: Pixabay/geralt
50

Maske se vraćaju u Los Anđeles, gde se zdravstveni radnici bore sa alarmantnim porastom broja obolelih od vrlo zarazne delta varijante korona virusa.

Los Anđeles, u kojem živi 10 miliona ljudi, jedan je od nekoliko okruga u kojima vlasti poslednjih dana preporučuju ili nalažu nošenje maski, kao i druge mere protiv pandemije zbog povećanja broja zaraženih, prenosi Rojters.

Odeljenje za javno zdravlje Okruga Los Angeles zatražilo je nošenje maski u zatvorenim javnim prostorima i preduzecima, bez obzira na to da li su građani vakcinisani ili ne.

Mera će stupiti na snagu u subotu minut pre ponoći, a usledila je nakon šest dana u kojima je zabeleženo više od 1.000 novih slučajeva COVID-19 u okrugu Los Anđeles.

Od srede je gotovo 400 kovid pacijenata hospitalizovano, što je 275 više nego prethodne sedmice, a tog dana devet osoba je preminulo od COVID-19.

U četvrtak je prijavljeno više od 1.500 novih slučajeva zaraze, pa je okrug postao mesto “znacajnog” prenosa infekcije, prema kriterijumima Američkih centara za prevenciju bolesti.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More