Organizatori saopštili: U olimpijskom selu jedna osoba pozitivno testirana na koronu

Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel
209

Jedna osoba je pozitivno testirana na kovid-19 u olimpijskom selu u Tokiju, saopštili su danas organizatori Olimpijade i izrazili zabrinutost zbog epidemiološke situacije nedelju dana uoči početka 32. Letnjih Olimpijskih igara.

Izvršni direktor Olimpijskh igara u Tokiju Toširo Muto potvrdio je da je jedan olimpijski zvaničnik iz inostranstva bio pozitivan na korona-test, ali nije želeo da otkriva nacionalnost te osobe, prenosi Rojters.

Olimpijske igre u Tokiju su odložene na godinu dana zbog pandemije korona virusa i biće održane skoro bez gledalaca u sportskim arenama i pod strogim karantinskim pravilima.

Sportisti tek pristižu u Japan na Olimpijske igre koje će trajati od 23. jula do 8. avgusta, ali javnost u Japanu ne gleda sa odobravanjem na Olimpijadu zbog ponovnog porasta broja novih infekcija korona virusom i zabrinutosti da bi priliv stranih posetilaca mogao da doprinese da se igre u Tokiju pretvore u rizik koji može dodatno da optereti medicinski sistem Japana.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More