Nakon nastave na daljinu: Šta je pokazao test o nivou znanja učenika u Italiji, oglasio se i ministar

Foto: Pixabay/ Taken
46

Nastava na daljinu je bila pravi debakl pokazao je takozvani test Invalsi, koji se sprovodi u celoj Italiji da bi se utvrdio nivo dostignutog znanja učenika, piše list “Il Fato kotidijano”.

Svake godine Nacionalno Veće za istraživanje sprovodi testiranje putem kompjutera, za učenika od prvog do devetog razreda škole, iz italijanskog, matematike i engleskog.

Ove godine testirano je dva miliona i 100 hiljada učenika iz svih italijanskih regija.

Iz matematike 55 odsto, ili svaki drugi ispitani, a iz italijanskog 44 procenta testiranih nije pokazalo minimalno zadovoljavajuće znanje.

Oko devet odsto učenika koji završavaju školu nema zadovoljavajuće znanje, a pre pandemije takvih je bilo sedam odsto.

“To su rezultati dvogodišnje nastave na distancu, a test pokazuje ne samo neuspeh lekcija na daljinu već i rast broja učenika koji napustaju školu, ali i socijalne nejednakosti. Činimo sve da nova školska godina bude direktna, u razredima. Zato apelujemo na sve da se na vreme vakcinišu”, izjavio je ministar za obrazovanje Patrizio Bjanki, upitan da komentariše rezultate testa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More