DŽUDISTI OTPUTOVALI ZA TOKIO! Želimo da vas obradujemo dobrim rezultatima!

FOTO: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
224

Reprezentativci Srbije u džudou večeras su letom preko Istanbula otputovali u Tokio na Olimpijske igre.

Srbiju će na OI predstavljati petoro džudista: u muškoj konkurenciji nastupaće Aleksandar Kukolj (-100kg), Nemanja Majdov (-90kg), u ženskoj konkurenciji Anja Obradović (-63kg), Marica Perišić (-57kg) i Milica Nikolić (-48kg).

Trener reprezentacije Nikola Nikolić istakao je da je iza svih srpskih džudista ostao period dobrog rada koji bi trebao da se kruniše u Tokiju.

Pukla bomba na Malom Kalemegdanu – Kalinić Zvezdin, navijači u delirijumu

 

“Momci i devojke su spremni, već su pokazali da su na nivou svetskog džudoa, što smo pokazali u prethodnom ciklusu. Ono što mogu da obećam jeste da će ostaviti srce na tatamiju”, rekao je Nikolić na konferenciji za medije na aerodromu.

Anja Obradović će nakon osvojene bronze na SP u Budimpešti prvi put učestvovati na Olimpijskim igrama i nema sumnju da je spremna da na pravi način predstavlja svoju zemlju.

“Ovo su moje prve Olimpijske igre. Biću maksimalno skoncentrisana i trudiću se da ne pravim greške koje bi mogle da me koštaju medalje. Jedva čekam da izađem na borilište”, jasna je Obradović.

Marica Perišić ističe da dobro poznaje konkurenciju u svojoj kategoriji i da će mnogo toga zavisiti od žreba.

“Imam jako dobar osećaj što se tiče ovog takmičenja, i cele naše ekipe. Naše je da, kao što je rečeno, ostavimo srce na strunjači i rezultati će doći”, rekla je Perišić.

Milica Nikolić potvrđuje reči svojih kolega iz reprezentacije i ističe da je cela ekipa spremna da pruži svoj maksimum na Igrama.

“Ovo je poslednja stanica u ovom olimpijskom ciklusu. Nekada je bilo teško i naporno, ali sam ponosna što sam uspela da izborim olimpijsku kvotu. Ne želim da stvaram sebi pritisak, ali verujem da mogu da napadnem medalju i ostvarim željeni rezultat”, rekla je Nikolić.

Aleksandar Kukolj je kao najiskusniji džudista poželeo dobro zdravlje i sreću svojim kolegama i rekao da veruje u kompletan džudo tim Srbije.

“Drago mi je što će biti petoro džudista na ovim Olimpijskim igrama, to je veliki uspeh za našu zemlju. Verujem da će iz tog kvantiteta proizaći i kvalitet. Želimo da vas obradujemo dobrim rezultatima. Od sebe i svojih kolega očekujem dobre rezultate. Svi ćemo dati svoj maksimum, to je sasvim sigurno. Nije zahvalno prognozirati, ali ako budem na svom maksimumu, i ako budem imao svoj dan, mogu da kažem da sam spreman za veliki rezultat”, rekao je Kukolj.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More