BRILJIRAO! Marko Milanović (13) ovenčao Srbiju zlatnom medaljom na elitnom takmičenju u šahu!

Foto: Youtube Printscreen
76

Jedan od najmlađih FIDE majstora šaha ikada, ponovo je briljirao osvojivši prvo mesto na ovogodišnjem državnom finalu Sportskih igara mladih na Zlatiboru.

U konkurenciji svih pobednika regionalnih takmičenja, kao najmlađi u grupi, Marko Milanović (13) je bez ijednog remija sa osam pobeda iz osam partija, osvojio prvo mesto i predstavljaće Srbiju na velikom međunarodnom finalu Sportskih igara mladih koje će se održati u Hrvatskoj. Ovo je ujedno i Markovo četvrto zlato na državnom finalu ovog takmičenja.

Najmlađi prvak Srbije ikad: Marko Milanović sa 13 godina postao međunarodni majstor šaha

 

Marko je bez ijednog remija sa osam pobeda iz osam partija, osvojio prvo mesto.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu u regionu, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Marko je sa samo 13 godina dobio doživotno zvanje međunarodnog majstora šaha, nakon što je osvojio više od 2.300 FIDE rejting poena u standardnom šahu, saopšteno je iz kompanije SBB. Sa pet godina počeo je da uči šah, a već sa sedam postao je najmlađi prvak Srbije u šahu ikada. Do sada je osvojio više od 350 pehara, medalja i priznanja, a više godina se vrlo uspešno takmiči i u seniorskim šahovskim ligama Srbije. Nosilac je i nekoliko rekorda u šahu i višegodišnji uspešni učesnik evropskih i svetskih šampionata.

Čestitamo!

Izvor Brainz
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More