Najnovija istraživanja pokazala: Ruska vakcina stvara dugororočni imunitet kod 90 odsto ljudi

Foto: Youtube Printscreen
119

Istraživanja u Argentinskom državnom savetu za naučna i tehnološka pitanja su pokazala da se nakon vakcinisanja Sputnjikom V kod 90 odsto ljudi stvara dugoročni imunitet, saopštio je danas Ruski direktni investicioni fond (RDIF) citirajući izveštaj objavljen u “La Nasionu”.

“Nova argentinska studija pokazuje da se ćelijski imunitet, koji obezbeđuje dugoročnu zaštitu protiv kovida-19, formira kod 90 odsto vakcinisanih nakon imunizacije Sputnjikom”, naveo je RDIF, a preneo TAS S.

Ministar zdravlja provincije Buenos Ajres Danijel Golan za “La Nasion” je rekao da kada T-ćelije ponovo sretnu virus, brzo stvaraju antitela i “ćelije ubice” koje uništavaju virus.

“Značajan odgovor T-ćelija pokazuje da zaštita ostaje duže vreme. Ostaju memorijski limfociti koji beleže korona virus i pamte ga”, izjavio je

Do danas, Sputnjik V je odobren za upotrebu u 67 zemalja, u kojima živi 3,5 milijardi ljudi.

TAS S zaključuje da podaci koji su prikupljeni iz nekoliko zemalja, uključujući i Srbiju, Bahrein, Mađarsku, Meksiko i druge, pokazuju da je Sputnjik jedna od najbezbednijih i najefikasnijih vakcina protiv korona virusa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More