VATRENA STIHIJA DIVLJA NA ZAPADU SAD: Požar presekao autoput, izdata nova naređenja za evakuaciju (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen
103

Požar koji se brzo širi južno od jezera Taho u Kaliforniji na zapadu SAD, presekao je autoput, zbog čega su izdata nova naređenja za evakuaciju stanovništva i odložena današnja biciklistička trka kroz Sijera Nevadu.Požar nazvan Tamarak, koji je 4. jula izazvan udarom groma, proširio se na 82 kvadratna kilometra i širi se i dalje prema Nacionalnom parku Humbolt-Toijabe, prenosi AP.

ŠTETA JE MILIONSKA! U Nemačkoj poplavljeno i nekoliko elektrana!

Vatrena stihija preti i gradiću Marklevilu u blizini granice Kalifornije i Nevade, a na putu požara uništene su najamnje tri građevine, saopštile su lokalne vlasti. U obaveštenju objavljenom na jednom lokalnom vebsajtu, navodi se da je nekoliko zajednica u tom području već evakuisano, kao i da je vožačima naloženo da se ne kreću u tom području.

Veliki požari na jugu Oregona takođe nastavljaju da se rasplamsavaju zbog suvog vazduha i snažnog vetra, saopštili su meteorolozi, dok požar svakog dana napreduje.

Vatrogasci su morali da napuste svoje položaje u četvrtak zbog opasnog “vatrenog oblaka”, koji je pretio ekipama na terenu snažnim udarima vrelog vazduha ispunjenog žarom, prenosi VOA.

Požar je u petak uništio 67 domova i 117 privrednih objekata u jednom okrugu, a vlasti još uvek nemaju konačne podatke o šteti i gubicima u susednom okrugu u kojem se požar svakodnevno proširi i do šest kilometara.

Oko 2.000 ljudi je evakuisano, a ugroženo je oko 5.000 objekata, uključujući privatne kuće i druge manje objekte u ruralnom području severno od granice sa Kalifornijom, potvrdila je predstavnica vatrogasne službe Holi Krejk.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More