NAJVEĆA REČNA ŽURKA U EVROPI: Fantastične slike iz Srbije OBILAZE svet! (FOTO)

97

Rekom Drinom kroz Bajinu Baštu od Perućca do Rogačice danas je zaplovilo više od hiljadu ipo čamaca i improvizovanovanih splavova.

Gosti iz svih delova Srbije, ali i inostranstva pristigli su na zapad Srbije kako ne bi propustili najveću manifestaciju na vodi i najbolju žurku na reci u Evropi.

“Dvadeset godina dolazim na regatu, taj dan je u mom kalendaru upisan crvenim slovima. Čamac je spreman mesecima unazad, abroj čalnova u ekipi samo se povećava iz meseca u mesec. Kada smo počeli ovde da dolazimo bilo nas je samo troje, a sada nas je preko trideset”, izjavio je Vladimir iz Beograda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Петар (@el_principe_900)

 

Ali, za ovu plovidbu nisu spremni samo čamci, neki su pripremili i da nešto prezalogaje, jer spust traje nekoliko sati.

“Mora nešto da se pojede, vožnja traje dugo i najbolje je okrenuti roštilj, taman dok ga ispečemo i degustiramo stigli smo da kraja regate”, kaže Stefan na čijem splavu su se spremali delikatesi od mesa.

U Bajinoj Bašti danas je najbolja žurka u celoj Srbiji. Muzika iz svakog čamca, osmesi i dobro raspoloženje. Broj stanovnika u Bajinoj Bašti za vreme Drinske regate povećava se za pet, a na ulicama ove opštine mogu se čuti svi svetski jezici.

“Već nekoliko godina dolazim ovde, sve je fenomenalno. Srbi su izuzetno gostoprimljiv i druželjubiv narod. Hrana, druženje, muzika, zaista nemam nikakvu zamerku, sve je na najvišem nivou”, kaže Klaudija iz Slovenije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miša Džugi Džugurdić (@samo_dz)

Organizatori se nadaju da će manifestacija proteći u najboljem redu i bez incidenata, a da će svi oni koji zaplove se pridžavati pravila. Bezbednost plovidbe podignuta je na makismalan nivo, kako bi mogućnost potencijalnih incidenata bila svedena na minimum.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🔆🔆🔆 (@lana_del_me_)

“Ovo je praznik za sve Bajnobaštance, u ovim danima naše mesto oživi i tada se broj staovnika utrostruči. Dolaze i strani turisti ali i mnogi iz naše zemlje, pa Bajina bašta postaje mala za sve one koji žele da uživaju u svim sadržajima Drinske regate. Naša je procena da će za ovih pet dana koliko manifestacija traje proći preko sto hiljada posetilaca. Dok kruna manifestacije je sam spust najlepšom srpskom rekom Drinom, danas je zaplovilo preko 20.000 ljudi”, kazao je Siniša Spasojević, iz Turističke organizacije Tara-Drina.

Svima koji su ove godine propustili Drinsku regatu ostaje otvoren poziv do sledeće godine i svatuje se da već na vreme obezbede svoje mesto na čamcu.

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More