Merkel obećala finansijsku pomoć poplavljenim NEMCIMA, najavila i žustriju borbu protiv KLIMATSKIH PROMENA!

Kancelarka je rekla da su razaranja ogromna i da nemački jezik ne može opisati katastrofu koja ih je zadesila!

Foto: Tanjug (Christof Stache/Pool Photo via AP)
71

Nemačka kancelarka Angela Merkel obećala je danas brzu finansijsku pomoć nakon posete jednom od područja koja su najteže pogođena poplavama u Nemačkoj, a u kojoj je proteklih dana poginulo najmanje 157 ljudi.

“Mi smo uz vas”, rekla je Merkelova stanovnicima malog grada Adenau u nemačkoj pokrajini Rajna-Falc, nazivajući tamošnju situaciju zastrašujućom, preneo je Rojters.

“Nemački jezik jedva može da opiše razaranja koja su se dogodila”, navela je.

Merkelova je dodala da će vlada u sredu pokrenuti kratkoročni program pomoći.

U poplavama u Nemačkoj stradalo je 157 osoba.

Oko 110 ljudi stradalo je u okrugu Arvajler južno od Kelna, koji je i najviše pogođen poplavama, a očekuje se da će posle povlačenja vode biti pronađeno još žrtava, saopštila je nemačka policija.

Poplave su uglavnom pogodile nemačke pokrajine Rajna-Falc i Severnu Rajnu-Vestfaliju, gde je stradalo najmanje 46 osoba.

U južnom delu Nemačke u okrugu Berhtesgadener Land u Bavarskoj, koji je najnoviji region koji je pogođen katastrofalnim kišama i poplavama, stradala je jedna osoba.

Nemačka kancelarka najavila hvatanje u koštac sa KLIMATSKIM PROMENAMA!

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da “najveća ekonomija Evrope mora da radi brže i bolje u borbi sa klimatskim promenama”, nakon što su katastrofalne poplave pogodile nemačke pokrajine Severnu Rajnu-Vestfaliju i Rajnland-Pfalc.

Ovo je najgora prirodna nesreća u Nemačkoj u poslednjih šest decenija, preneo je Rojters.

“Povodom svega čemu prisustvujemo u Nemačkoj i okolnosti pod kojim se stvari dešavaju, sve ukazuje da nešto mora da se uradi po pitanju klimatskih promena”, rekla je Merkel stanovnicima Adenaua u nemačkoj pokrajini Rajnland-Pfalc.

Merkel je dodala da je stvar hitna, da mora da se požuri u borbi protiv klimatskih promena.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More