Ples i druženje: Ukidanje restrikcija u Engleskoj oživelo noćne klubove, Džonson apelovao na građane da budu oprezni

Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham
199

Ukidanje epidemioloških restrikcija širom Engleske, oživelo je sinoć noćne klubove i okupilo veliki broj klabera koji su noć proveli u plesu i druženju.

Iako se nad Velikom Britanijom nadneo novi talas infekcija korona virusom, premijer Boris Džonson je odlučio da ukine većinu restrikcija u Engleskoj, prenosi Rojters.

Ipak, Džonson je apelovao na građane da budu oprezni, iako nema ograničenja kada je u pitanju broj okupljenih u noćnim klubovima, restoranima i pabovima.

Na nekim mestima će i dalje biti zahtevano nošenje zaštitnih maski, ali ta mera više nije obavezna.

Prema nekim stručnim prognozama, dnevni broj novozaraženih koji danas iznosi oko 50.000, tokom leta bi mogao bi da poraste i do 200.000.

Međutim, s obzirom da je 68 odsto punoletnih građana Engleske vakcinisano, smatra se da pritisak na bolnice neće biti kao ranije, kao i da će biti manje zaraženih sa teškom kliničkom slikom i smrtnih ishoda među obolelima od kovida-19, navodi se u izveštaju BBC.

Britanska vlada je ukinula preporuke građanima da ne putuju u zemlje označene kao naradžaste zone, a ni odrasle osobe koje su vakcinisane s obe doze vakcine više neće morati da idu u 10-dnevnu samoizolaciju nakon povratka iz ovih zemalja.

Izuzetak su putnici iz Francuske, Škotske i Velsa, gde se i dalje širi tzv. beta varijanta korona virusa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More