Misteriozna bolest AMERIČKIH DIPLOMATA iz ambasade u BEČU!

AUSTRIJA i SAD rade na otkrivanju UZROKA: Sve je počelo od kako je BAJDEN postao PREDSEDNIK Amerike!

Foto: unsplash
299

Američka vlada istražuje niz zdravstvenih problema s kojim su se susrele američke diplomate i admonistracija iz ambasade SAD u Beču.

Više od 20 zvaničnika je izvestilo o simptomima sličnim sindromu Havana – misterioznoj bolesti mozga – otkako je predsednik Džozef Bajden preuzeo funkciju u januaru, javlja Bi-Bi-Si.

Sindrom još nije objašnjen, ali američki naučnici kažu da je najverovatnije uzrokovan ciljanom mikrotalasnom radijacijom.

Prvi put je otkriven na Kubi u periodu između 2016. i 2017. godine.

Američke i kanadske diplomate u Havani su se žalile na simptome, koje variraju od vrtoglavice, gubitka ravnoteže, sluha i anksioznosti, koje su opisali kao “kognitivnu maglu”.

SAD su optužile Kubu da izvodi “sonične napade”, što je Havana demantovala, a incident je doveo do povećanih tenzija između dve zemlje.

Akademska studija SAD iz 2019. godine je otkrila “poremećaje u radu mozga” kod diplomata koji su se razboleli, ali je Kuba i to demantovala.

Slučajevi u Beču su prvo objavljeni u magazinu “Njujorker” u petak, a kasnije ih je potvrdio Stejt department, koji je naveo da ih pažljivo istražuje.

Rojters je citirao austrijsko ministarstvo spoljnih poslova, koje je poručilo da zajednički radi sa SAD kako bi se otkrila pozadina svega.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More