Užasni snimci iz AUSTRIJE: Bujica nosila ljude, automobile, stabla, građani sa suzama u očima gledali RAZORENE GRADOVE! (FOTO, VIDEO)

APOKALIPTIČNI SNIMCI u Austriji, voda je nosila sve pred sobom! (VIDEO)

Foto: Tanjug (AP Photo/Lisa Leutner)
3,139

Dok zapadna Evropa raščišćava ulice i domove nakon katastrofalnih poplava, razorne bujice poharale su gradove u Austriji od kojih je, čini se, najgore prošao istorijski grad Halajn u pokrajini Salcburg.

Ulice su se pretvorile u bujicu koja je nosila ljude, automobile i stabla. Nakon što je najgora opasnost prošla, ubrzo su na teren izašli vatrogasci i dobrovoljci koji su krenuli da čiste i ispumpavaju podrume, prenosi.

Jedna je žena sve to gledala sa suzama u očima, dok je drugi meštanin pozvao na optimizam, prenosi “Jutarnji list”.

– Čemu suze? Treba prvo počistiti – rekao je.

U Halajnu nema opuštanja, slažu se nove vreće s peskom i zemljom, a ulazi se blokiraju drvetom.

– Ko zna hoće li biti još jedne poplave – rekao je jedan muškarac koji je ispred ulaza slagao vreće.

Stanovnici Halajna nadaju se prestanku padavina. Ako ne bude novih začepljenja kanala, reka Kotbah se ne bi trebala više izlivati.

Začepljenje korita je razlog zbog kojega se inače pitomi potok pretvorio u bujicu koja je protutnjala kroz jezgro starog grada, navodi “Jutarnji list”.

Foto: Tanjug (AP Photo/Lisa Leutner)

Uprkos apokaliptičnim snimcima koji se dele na društvenim mrežama, svi ugroženi građani su prebačeni na sigurno, a zasad nema izveštaja o žrtvama ili eventualnim nestalim osobama.

Ali, situacija je u nedelju bila veoma napeta. Naselje u okrugu Gamp moralo je da se evakuiše jer je jedan potporni zid pretio da se sruši.

Foto: Tanjug (AP Photo/Lisa Leutner)

Više od 150 ljudi poginulo je u Nemačkoj u katastrofalnim poplavama koje su poharale i druge zemlje u okruženju poput Belgije, Holandije, Francuske i Luksemburga. Ukupno je u katastrofalnim poplavama u Evropi život izgubilo preko 180 ljudi. U Belgiji je poginulo oko 30 osoba, dok se 160 vodi kao nestalo.

Poplava stigla i u Austriju, vatrogasci imaju pune ruke posla boreći se protiv bujica, delovi zemlje odsečeni od sveta!

Izvor Jutarnji list
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More