Konzul Srbije u Čikagu zahvalio gradonačelnici na poštovanju prema srpskom narodu! Lori Lajtfut dolazi u Beograd!

Foto: Serbian Times/Ustupljene fotografije
66

Generalni konzul Srbije u Čikagu Damjan Jović susreo se sa gradonačelnicom Čikaga Lori Lajtfut i tom prilikom joj zahvalio na tome što je srpski praznik Vidovdan (28.jun) svojim ukazom proglasila zvaničnim praznikom trećeg po veličini američkog grada.

Sastanak se odigrao iza kulisa velikog prijema koji je gradonačelnica Lajtfut organizovala za brojnu diplomatsku koloniju koja živi i radi u Čikagu, među kojima su bili i predstavnici našeg Generalnog konzulata.

Velika čast za SRPSKU ZAJEDNICU: Gradonačelnica Čikaga proglasila Vidovdan PRAZNIKOM GRADA (FOTO)

-Razgovor koji smo vodili bio je vrlo otvoren i srdačan. Tom prilikom sam uručio i pismo gradonačelnika Beograda, dr. Zorana Radojičića, u kome je on izrazio zahvalnost za to što je iskazala poštovanje prema srpskom narodu proglasivši Vidovdan za praznik koji se obeležava u Čikagu, i uputio joj poziv da bude prvi gradonačelnik Čikaga koji je posetio Beograd, kaže naš konzul Damjan Jović, i dodaje kako je gospođa Lori Lajtfut taj poziv shvatila vrlo ozbiljno, najavivši da će u skorije vreme biti gošća srpske prestonice.

-Gradonačelnica Lajtfut je izuzetno zainteresovana, zahvalila se na pismu i iskazala nameru da u narednom periodu lično predvodi delegacije koje bi jačale međunarodne veze sa gradovima pobratimima (sister cities), među kojima je i Beograd.

Prijem je organizovan u saradnji sa World Business Chicago i Chicago Sister Cities International.

Izvor Serbian Times
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More