Najbogatiji čovek sveta uspešno se vratio iz svemira na Zemlju (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube
333

Džef Bezos koji je danas oko 15 sati po našem vremenu poleteo ka svemiru, uspešno se vratio na Zemlju, sa još troje ljudi koji su ga pratili.

Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Let se realizovao iz Zapadnog Teksasa.

Džef Bezos SPREMAN! Danas istorijski let u SVEMIR: Nisam UPLAŠEN!

 

Bezos, koji je osnovao Blue Origin 2000. godine sa ciljem da iskoristi nešto od svog bogatstva stečenog preko Amazona – za razvoj raketne tehnologije u razne poslovne svrhe, na ovo putovanje krenuo je sa bratom Markom, nekadašnjom učesnicom privatnog programa Merkjuri 13, Voli Fank (82), i Oliverom Daemenom (18).

Let je trajao 11 minuta, a raketa kojom su leteli zove se New Shepard, i treba reći da je ekipa putovala do ivice kosmosa bez pilota. Ovo je definitivno momenat za istoriju, posle takođe važnog leta u svemir koji je organizovala kompanija “Virgin Galactic”, britanskog biznismena Ričarda Brensona.

Zajedno sa Bezosom u raketnom brodu su njegov brat Mark (53), potom avijatičarka Voli Fank (82) i tinejdžer koji je nedavno završio srednju školu Oliver Dimen iz Holandije (18), kao najstarija i najmlađa osoba koje će stići do svemira.

Na pitanje da li se nadala da će otići u svemir sa nekim koga ne može ni pivom da časti, Voli je rekla da je nekako znala da će se to desiti jednog dana.

„Čekala sam dugo… veoma sam uzbuđena da vidim kako je u svemiru i da radim u kapsuli sve ono što mogu“, rekla je ona za CNN.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More